Macadamia noten ongebrand

Ongebrand & puur

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Origine macadamia noten

Macadamia noten zijn van origine afkomstig uit Australie. De macadamia noot is ontdekt door John Macadam waarna vervolgens de macadamia noten werden geintroduceerd in Amerika en werden verbouwd op Hawai. In korte tijd is de macadamia een zeer populaire noot geworden die voornamelijk wordt verbouwd in het gunstige klimaat van Australie en Zuid-Afrika en tegenwoordig ook op Malawi.

  • 100% grote pure ongebrande ongezouten macadamia 's
  • Topkwaliteit rauwe macadamia's
  • Topkwaliteit style 1 of maat 0
  • Macadamia noten vol gezonde omega 7 vetzuren

3 gezonde kenmerken van ongebrande macadamia noten

1. Gezonde vetten

Van alle noten bevatten macadamia noten het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten. Macadamia noten zijn vooral rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten die tevens goed passen in een cholesterol verlagend dieet. Onverzadigde vetten verhogen namelijk het gunstige HDL-cholesterol in het bloed en verlagen het 'slechte' cholesterol. 

2. Anti-oxidanten

Macadamia noten bevatten van zichzelf een hoge dosis fytonutriënten. Dit zijn natuurlijke bio-actieve inhoudsstoffen. Ze zorgen ervoor dat anti-oxidanten beter kunnen worden opgenomen. Deze zijn weer belangrijk voor het lichaam om onze cellen te beschermen tegen vrije radicalen. Ook bevorderen zij de spieropbouw en het spierherstel. 

3. Mineralen

Macadamia noten zijn een bron van belangrijke mineralen zoals kalium, magnesium, fosfor en calcium. Deze mineralen helpen energie vrij/los te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten. Zij ondersteunen het metabolisme en onze energiestofwisseling. 

Bewaartip en houdbaarheid

Macadamia noten zijn door het hoge gehalte aan gezonde vetten erg kwetsbaar. Belangrijk is dat je ze daarom altijd goed afsluit niet op een hogere temperatuur dan 18 graden bewaard.

Ingrediënten:

MACADAMIA NOTEN

Allergie informatie macadamia:

Bevat NOTEN. Kan sporen bevatten van GLUTEN, PINDA'S en SESAM.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 3006 kJ / 718 kcal
  • Eiwitten 7,9g
  • Koolhydraten 13,8g
  • Vezels 8,6g
  • waarvan suikers 4,5g
  • Vetten 75,7g
  • verzadigde vetten 12,1g
  • enkelvoudige onverzadigde vetten 58,9g
  • meervoudig onverzadigde vetten 1,5g
Mineralen
  • Betaïne 0,3 mg
  • Choline 44,6 mg
  • Kalium 364 mg
  • Mangaan 3 mg
  • Selenium 11,7 mcg
  • Zout 0,01g
  • Calcium 70 mg
  • Magnesium 118 mg
  • Fosfor 198 mg
  • Ijzer 2,65 mg
  • Zink 1,29 mg
Vitaminen
  • Foliumzuur 10 mcg
  • Vitamine B1 0,71 mg
  • Vitamine B2 0,1 mg
  • Vitamine B3 2,27 mg
  • Vitamine E 0,57 mg
Beoordelingen