Biologisch gedroogde mango 

 • Puur gedroogde mango 
 • Zonder toegevoegde suikers
 • Biologisch geproduceerde mango zonder conserveringsmiddelen
 • Antioxidanten


Let op: tijdelijk uitverkocht! De nieuwe oogst wordt eind Augustus 2024 naar verwachting verscheept. Zodra de nieuwe oogst goedgekeurd is zullen wij deze weer beschikbaar hebben.Gezonde kenmerken biologische gedroogde mango 

Deze pure gedroogde mango is 100% puur en suikervrij. Gedroogde mango zit vol met voedingsstoffen als vitaminen, antioxidanten en vezels. Mango is niet alleen lekker maar levert dus ook gezonde voedingsstoffen.

Vitaminen in mango

Mango bevat vitamine A, B1, B2, B6, B11, beta-caroteen en is vooral bijzonder rijk aan vitamine C. Deze vitaminen hebben een positief effect op vele functies in ons lichaam. Zo heeft vitamine C een belangrijke rol bij onze spieren, versterkt het het absorptievermogen van ijzer en ondersteunt het de synthese van hormonen. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat het immuunsysteem versterkt wordt. Daarnaast bevat mango ook veel mineralen zoals kalium, calcium, natrium, magnesium, fosfor, zwavel, ijzer, koper en zink. Mineralen zijn nodig voor vele lichaamfuncties en zorgen ervoor dat al onze lichaamprocessen goed uitgevoerd kunnen worden.

Mango beschermt onze cellen

Mango bevat Vitamine C, beta-caroteen vitamine E en vitamine A. Dit zijn anti-oxidanten die onze cellen helpen te beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen ontstaan bijvoorbeeld bij een normale stofwisseling, maar doen zich meer voor na intensief sporten, slechte voeding of externe factoren zoals rook of straling. Daarnaast bevat mango ook nog zogenoemde polyfenolen. Dit zijn stoffen in planten, noten en zaden die gezond zijn voor ons, maar niet noodzakelijk zijn voor het lichaam. Polyfenolen zijn antioxidanten en hebben dus ook een positief effect op ons lichaam en ons immuunsysteem. Omdat deze polyfenolen naast de vitaminen werkzaam zijn is de mango een perfecte antioxidanten'bom'. Bestel dus online uw gedroogde mango´s bij Veganuts. 

Mango en vezels

Niet alleen is mango gezond vanwege de voedingsstoffen, maar ook vanwege de aanwezige vezels in de vrucht. De mango bevat zowel oplosbare als onoplosbare vezels. Oplosbare vezels worden in de dikke darm bewerkt door darmbacteriën. De stoffen die hierbij vrijkomen zorgen dat de darmwerking wordt gestimuleerd en dat deze goed blijft verlopen. De onoplosbare vezels werken anders. Deze nemen vocht op in de darmen waardoor de structuur van de ontlasting beter wordt. Dit zorgt ervoor dat de darmen goed schoon worden en er niks achterblijft. Onoplosbare vezels zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Hierdoor krijg je minder snel honger en zorgt ervoor dat suikers en koolhydraten minder snel worden opgenomen. Ze ondersteunen de darmwerking doordat ze niet worden opgenomen.

Mango, nu dus ook biologisch kan je zowel online als bij ons op de markt aan de kraam kopen.

Tips voor mango

Gedroogde mango is lekker voor tussendoor. Daarnaast kan het ook goed gebruikt worden bij gerechten zoals deserts of salades. 

Tip: probeer nu ook de biologische ananas en de biologische papaya!

Oorsprong

Burkina Faso of divers

Allergie informatie

Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook pinda's, noten en gluten worden verwerkt.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
 • Energie 1392 kJ / 333 kcal
 • Eiwitten 4,4g
 • Koolhydraten 72,3g
 • Vezels 8,6g
 • waarvan suikers 72,3g
 • Vetten 2,1g
 • verzadigde vetten 0,5g
Mineralen
 • Zout 0,07g
Beoordelingen