Hazelnoten

Hazelnoten, de noot van gezondheid en vruchtbaarheid volgens de oude Grieken.  Of je nu kiest voor ongebrande hazelnootjes,  geroosterde, gebrande, stukjes hazelnoot voor de granola of biologische hazelnoten..wij hebben ze voor je! 

Hazelnoten
9 product(en)
Hazelnoten bruin 100% rauwe bruine hazelnotenOngebrand & ongezouten hazelnotenExtra gezond do..

Ongebrand & ongezouten

Nu vanaf:
5,50
Hazelnoten gebrand 100% vers gebrande hazelnoten Ongezouten hazelnoten Super knapperig D..

Krokant & ongezouten

Nu vanaf:
8,99
Hazelnoten wit Witte hazelnoten zonder vliesOngebrand & ongezouten dus lekker gezondEet ze zo..

Ongebrand & ongezouten

Nu vanaf:
5,99
Chocolade hazelnoten Melkchocolade, pure-en witte chocoladeKnapperige hazelnotenDikke laag choc..

Luxe & gemengd

Nu vanaf:
4,50
Biologische hazelnoten met vlies100% biologische hazelnotenOngebrand & ongezoutenBevat gezonde v..

Puur & biologisch

Nu vanaf:
4,99
Medium hazelnoten stukjesWitte gehakte halve stukjes hazelnootLicht geroosterd zonder toevoeging van..

Geroosterd & ongezouten

Nu vanaf:
5,95
Biologische hazelnoten zonder vlies 100% biologisch gecertificeerde hazelnoten Natuurlijk le..

Puur & bio

Nu vanaf:
3,27
Hazelnoten in dop Natuurlijk lekkergezonde vettenbron van vitamine b & eiwitten Gezonde ke..

Puur natuur

Nu vanaf:
0,00
Hazelnotenmeel 100% puur hazelnoten meel Voor de lekkerste bak-creaties Gezond en puur Z..

Puur & fijn gemalen

Nu vanaf:
0,00
  Weergeven 1 t/m 9 van in totaal 9

  Hazelnoten kopen 

  Er zijn heel veel soorten hazelnoten en hazelnoot producten. Zo heb je witte hazelnoten, bruine hazelnoten, gebrande hazelnoten, hazelnoten stukjes, hazelnoten in dopbiologische hazelnoten en nog veel meer. 

  • Even een leuke, wist je dat....

  Hazelnoten, het 'eeuwen-oude' nootje is wat al bekend stond bij de Grieken omdat ze zo gezond zijn? De Grieken strooiden vroeger hazelnoten rond wanneer er een huwelijk werd voltrokken. Ze wisten namelijk toen al dat hazelnoten gezond waren en geloofden dat dit rondstrooien van hazelnoten op een huwelijk voor veel vruchtbaarheid, en dus baby's, zou zorgen!

  Ongebrande bruine hazelnoten

  De bruine hazelnoten zijn de hazelnoten met het bekende bruine vliesje. Omdat deze er nog omheen zit kan je deze altijd herkennen als rauwe bruine hazelnoot. Ongebrand en ongezouten dus. 

  De bruine hazelnoot kan je direct zo eten maar ook lekker mixen met andere noten, fruit en zaden en wij vinden ze heel lekker smaken door yoghurt of kwark.

  Bruine hazelnoten zijn heel gezond omdat ze gezonde vetten bevatten en een bron zijn van 2 essentiele eiwitten die normaal alleen in vis en vlees voorkomen.

  Blanke witte hazelnoten

  De witte hazelnoten worden ook wel blanke hazelnootjes genoemd. Het vliesje is bij de witte hazelnoot eraf geschuurd. Om dit te kunnen doen worden de hazelnoten eerst even kort en droog in een hete luchtoven geplaatst. Hierdoor wordt het bruine vliesje om de hazelnoot harder zodat het daarna tussen 2 rollen eraf gewreven kan worden. Witte hazelnoten kunnen dus ongebrand zijn maar zijn altijd een paar minuten licht geroosterd zodat het vliesje eraf gehaald kon worden. 

  Witte hazelnoten kan je verder nog gewoon zelf roosteren in de oven of verwerken in een lekkere taart , koekjes, cake of granola. Je kan ze natuurlijk ook gewoon gelijk opeten want ze zijn minstens net zo gezond als de bruine hazelnoten.

  Hazelnoten in dop 

  Hazelnoten in dop zijn 100% puur, logisch toch? De lekkerste hazelnoten in dop komen uit Italie en de oogst komt meestal in Oktober binnen. Je kunt de hazelnoten in dop vrij makkelijk kraken als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met walnoten in dop .


  Voedingswaarde onbewerkte hazelnoten

  Met de onbewerkte hazelnoten bedoelen we de ongebrande en niet geroosterde hazelnoten. 

  Hieronder zijn de gemiddelde voedingswaarden per 100 gram hazelnoten:

  Calorieën 628 kcal

  Vetten: 61,3 gram

  w.v. verzadigd vet: 4,5 gram

  w.v. onverzadigd vet: 51,8 gram

  Koolhydraten: 16,7 gram

  Vezels: 9,7 gram

  Eiwitten: 14,0 gram

  Vitamine E; 15,0 mg (100% van de ADH)

  Zoals je ziet hebben pure hazelnoten van nature de anti-oxidant vitamine E. Daarnaast zijn hazelnoten ook een goede bron van gezonde vetten, eiwitten en andere voedingsstoffen die bijdragen aan een evenwichtige voeding. 


  Vers gebrande hazelnoten

  Wil je echt van die heerlijke krokante hazelnoten om zo op te smikkelen of te gebruiken als krokante topping over een salade? Dan kan je kiezen voor de ongezouten maar vers gebrande hazelnoten. Doordat ze enkele minuten gebrand worden in pure pinda-olie zijn de hazelnoten daarna extra krokant!

  Biologische hazelnoten

  Biologische hazelnoten zijn gecertificeerde noten waarvan van begin totdat jij ze ontvangen hebt geregistreerd is waar ze vandaan komen en of alle eisen waar biologisch voor staat vastgelegd zijn. De biologische hazelnoten verschillen in smaak nauwelijks van de conventionele hazelnoten en ook de voedingswaarden zoals calorieen, vetten, eiwitten etc komen overeen met elkaar. Biologisch staat hiervoor dat er bewust is omgegaan met respect voor het milieu.


  Hazelnootpasta

  Door de extra knapperige textuur die hazelnoten krijgen na het roosteren komt de hazelnootsmaak nog meer naar voren. Door deze sterke hazelnoot smaak worden er ook veel vullingen en pralines gemaakt op basis van hazelnoot, melk en suiker voor bonbons en chocolade producten. De combinatie van hazelnoten en chocolade is een populaire lekkernij! 

  Maar wist je dat wij ook zelfgemaakte hazelnootpasta maken van licht geroosterde hazelnoten. Hier voegen wij geen suiker of andere toevoegingen aan toe. Pure hazelnootpasta dus, lekker op brood, crackers als gezond beleg! 


  Hazelnotenmeel

  Hazelnotenmeel is gemaakt van hazelnoten stukjes die eerst licht geroosterd en gehakt zijn. Hazelnootmeel heeft een mooie zandachtige kleur en smaakt heerlijk als basis in brood, cake, taart. Je kunt het een beetje vergeleken met amandelmeel maar dan met de kenmerkende smaak van hazelnoten.