Vijgen

Gedroogde vijgen zijn van nature heerlijk zoet! Vijgen zijn een bron van vezels en kun je behalve als gezond tussendoortje ook in stukjes toevoegen aan een salade, broodmix of taart.

Vijgen
5 product(en)
Gedroogde Spaanse vijgen Nieuwe oogst 2023Ook wel bekend als mini vijgen of baby vijgen! Nat..

Nieuwe oogst 2023

Nu vanaf:
3,50
Turkse gedroogde vijgenNieuwe oogst 2023!Topkwaliteit vijgen100% natuurlijk gedroogde vijgen0% toevo..

100% puur

Nu vanaf:
4,95
Biologische vijgen100% biologisch0% toevoegingenVan nature heerlijk zoetTjokvol vezelsLekker als tus..

100% biologisch

Nu vanaf:
0,00
Vijgen gevriesdroogd100% vijg0% toevoegingenNatuurlijk zoete en pure smaakHeerlijk crunchy door het ..

100% puur

Nu vanaf:
3,95
Gedroogde vijgen stukjes 100% natuurlijke vijgen stukjes Zonder toevoegingen Vezelrijk V..

0% toegevoegde suikers

Nu vanaf:
3,50
    Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5

    Vijgen gezond en lekker

    Vijgen zijn vers heel lekker en misschien zijn gedroogde vijgen nog wel lekkerder. Vijgen komen uit verschillende gebieden waaronder Turkije, Spanje en een deel van Amerika. 

    Vijgen zijn gezond vooral door het hoge gehalte aan voedingsvezels. De vezelrijke eigenschap van vijgen zorgen dat het een positieve werking heeft op de darmen. 

    Vijgen soorten

    Gedroogde vijgen heb je in diverse soorten, maten en smaken. De bekendste en meest verkochte gedroogde vijgen zijn:

    1. Turkse vijgen, ronde gedroogde vijgen met een zoete smaak. Deze vijgen heb je in verschillende klasse's. Van groot tot klein en sappig tot minder sappig.
    2. Spaanse vijgen, ook wel baby-vijgen genoemd. Deze vijgen zijn klein van stuk, zoet en hebben een wit laagje rijstemeel over zich heen gekregen om zo langer houdbaar te blijven en minder snel uit te drogen.
    3. Biologische mini-vijgen, dit zijn eigenlijk de baby-vijgjes uit Spanje maar dan zonder laagje rijstemeel en uiteraard volledig via biologische regelgeving verbouwd en geoogst. Ook deze vijgen hebben een zoete smaak maar zijn vaak iets droger.
    4. Vijgenstukjes, dit zijn de Turkse vijgen maar dan in stukjes gesneden. Ideaal voor het gebruik in gerechten of het maken van vijgenjam.