Lijnzaad

Lijnzaad kan je makkelijk toevoegen aan je ontbijt, een smoothie of een shake. Ook wordt lijnzaad gebruikt in of op brood en crackers. Het is rijk aan vetten en vezels. Kies jij voor gebroken lijnzaad, heel lijnzaad of voor blond lijnzaad?

Lijnzaad
5 product(en)
Lijnzaad gebrokenLet op: vanaf 2023 alleen geschikt voor koken en bakken. NIET rauw consumeren!*100%..

100% puur

Nu vanaf:
2,25 1,99
Biologisch heel lijnzaad 100% puur & biologisch lijnzaad Bron van omega 3 vetten Gezon..

Puur & bio

Nu vanaf:
4,25
Biologisch blond lijnzaadHeel lijnzaad Mooie blonde (gele) kleurTjokvol gezonde vetten en vezel..

Puur & bio

Nu vanaf:
5,95
Heel lijnzaad Vanaf 2023 alleen nog geschikt voor koken en bakken. NIET rauw consumeren!*100% ..

met vlas

Nu vanaf:
3,50
Biologisch gebroken lijnzaad100% biologisch GebrokenDirect klaar voor gebruikRijk aan gezonde v..

Bio & puur

Nu vanaf:
0,00
  Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5

  Lijnzaad

  Lijnzaad bevat veel gezonde voedingsstoffen en kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Kies je voor gebroken lijnzaad of juist voor heel lijnzaad? Bij Bas Boer Noten hebben we het allemaal! Bekijk snel ons assortiment!


  Ons assortiment lijnzaad

  Lijnzaad is er in verschillende soorten. Zo heb je:

  1. Gebroken lijnzaad (oftewel gekneusd lijnzaad)
  2. Heel lijnzaad
  3. Blond lijnzaad (dit herken je aan de gele kleur)
  4. Biologisch lijnzaad


  De voordelen van lijnzaad

  Lijnzaad heeft veel goede kenmerken! Lijnzaad is goed voor je darmen, je suikerspiegel, je cholesterolwaarden en bevat veel antioxidanten. Daarnaast is lijnzaad makkelijk toe te voegen aan je dieet of voedingspatroon! We vertellen je graag meer over de voordelen van lijnzaad. 


  Lijnzaad en vezels

  Lijnzaad heeft veel vezels. Deze vezels zorgen ervoor dat onze darmen worden gestimuleerd. De vezels zuigen zich vol met vocht op in de darmen, waardoor de stoelgang wordt gestimuleerd. Ook zorgen de vezels in lijnzaad ervoor dat suikers minder snel in het bloed worden opgenomen. Hierdoor zijn er minder bloedsuikerschommelingen, waardoor je ook minder neigt naar suikerrijke tussendoortjes. 


  Voor een optimale gezondheid en met name sporters is het belangrijk de suikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden, zodat deze tijdens en na de trainingen geen grote dalingen heeft. Daarnaast heb je ook een langdurig vol gevoel van vezels, waardoor je minder de neiging hebt naar tussendoortjes te grijpen. 


  Lijnzaad en vetzuren

  Lijnzaad bevat het omega-3 vetzuur ALA (alfa-linoleenzuur). Omega-3 vetzuren zijn erg belangrijk voor veel processen in ons lichaam. De belangrijkste functie die het lijnzaad heeft is het in stand houden van normale cholesterolwaarden in het bloed. Vanuit ALA worden de twee andere omega-3 vetzuren EPA en DHA aangemaakt.


  De omega-3 vetzuren zijn belangrijk bij het aanmaken van hormonen, maar ook hebben zij een invloed op de glucose- en vetstofwisseling. Het zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel stabieler blijft. 


  Lijnzaad en antioxidanten

  Lijnzaad is rijk aan polyfenolen. Dit zijn stofjes die werkzaam zijn als antioxidant. Dit houdt in dat zij onze cellen beschermen tegen vrije radicalen. Deze ontstaan door invloeden van buitenaf zoals rook of giftige stoffen, maar ontstaan ook bij een normale stofwisseling of een intensieve training. 


  Normaal gesproken zoeken deze vrije radicalen gezonde cellen om zich aan te hechten. Antioxidanten neutraliseren deze vrije radicalen en zorgen ervoor dat deze geen schade kunnen aanrichten aan onze cellen. Als sporter wil je je cel- en spierweefsel zo gezond mogelijk houden. Lijnzaad kan helpen de schade te beperken. 


  Tips voor lijnzaad 

  Per dag drie eetlepels lijnzaad met voldoende water drinken op de hele dag kan aanzienlijk helpen bij obstipatie problemen of langzaam werkende darmen. Lijnzaad is een voordelige en ideale manier om af te wisselen met andere zaden en noten die je gebruikt in je voedingsschema. Bestel dus nu online uw lijnzaad bij Bas Boer Noten! 

  Lijnzaad bestellen?

  Gezond en lekker lijnzaad bestel je gemakkelijk online bij Bas Boer Noten! Onze bestellingen worden binnen 24 uur verzonden en daarom zorgen wij altijd voor een snelle levering van al onze verse producten. Bestel je lijnzaad voordelig bij Bas Boer Noten!