Dadels
Dadels, de vruchten van de dadelpalmen, worden al eeuwenlang gebruikt. Ze zijn van nature heerlijk zoet en vezelrijk. Dadels zijn lekker en gezond. Omdat dadels van nature zeer zoet zijn is het onnodig vinden wij om ze extra te zoeten. Bij Bas Boer Noten vind je dus alleen natuurlijke dadels zonder toevoegingen.
Dadel soorten
Dadels heb je in verschillende soorten en elke soort heeft vaak weer een eigen klasse die de kwaliteit van de dadels aanduid. Zo zijn bijvoorbeeld klasse 1 medjoul dadels 'het neusje van de zalm'
De soorten dadels die wij aanbieden zijn:
- Verse medjoul dadels (klasse 1)
- Dadels (deglet nour soort)
- Dadels zonder pit
- Dadel stukjes
- Dadels uit Iran
- Dadelstroop
Je kan dadels zo eten of pitloze dadels vullen met roomkaas en een walnoot en ze zo bij de borrel neerzetten als lekker hapje. Daarnaast zijn dadels ook heerlijk in kleine stukjes gemengd door een salade in combinatie met pijnboompitten en geitenkaas.
Wist je trouwens dat dadelstroop ook veel gebruikt wordt als natuurlijke zoetstof in muffin, cake en taart of granola mee te zoeten? Dadelstroop is daarnaast ook lekker op pannenkoeken of op brood.