• Binnen 24 uur verzonden
  • kiyoh
  • thuiswinkel
Pecannoten

Pecannoten

Pecannoten zijn enorm populaire noten! Pecannoten heb je in allerlei soorten; ongebrande pecannootjes, vers gebrande pecannoten als lekkere snack, biologische pecannoten en stukjes pecannoot om mee te bakken.

Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5
Pecannoten stukjesOngebrande ongezouten stukjes pecannootIdeaal om te verwerken in taart, cake, brow..

Puur & ongebrand

Nu vanaf:
€ 3,25
Pecannoten ongebrand100% pure ongebrande ongezouten pecannotenGezonde noot & verantwoord tussend..

Puur & ongebrand

Nu vanaf:
€ 3,75
Vers gebrande ongezouten pecannotenDagelijks vers gebrande pecannotenZonder zout Topkwaliteit A..

Gebrand & ongezout

Nu vanaf:
€ 2,50
Vers gebrande gezouten pecannoten✓  Ambachtelijk dagvers gebrande pecan noten ✓  ..

Gebrand & gezouten

Nu vanaf:
€ 2,50
Biologische pecannoten 100% biologisch gecertificeerde pecannoten Natuurlijk & onbewerkt..

Bio & puur

Nu vanaf:
€ 3,95
Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5

Pecannoten

Bij Bas Boer Noten vindt u een zeer ruim assortiment gezonde, lekkere noten. Wij verkopen al sinds 1974 noten en weten dan ook als geen andere welke noten het lekkerst en meest gezond zijn. Neem bijvoorbeeld onze pecannoten. Deze nootsoort behoort tot de meest populaire noten van het moment en zijn bij ons dan ook volop voorradig. Wilt u pecannoten kopen bij Bas Boer Noten, dan kunnen we u deze noten in verschillende uitvoeringen en hoeveelheden aanbieden. Een bestelling is bij ons zeer eenvoudig gemaakt. Dat niet alleen, maar u betaalt bij ons ook nooit te veel voor uw bestelling. En lang wachten is ook al niet nodig. Als u bij ons pecannootjes heeft besteld, dan zorgen wij dat deze binnen 24 uur uw kant opkomen.

De lekkerste pecannoten kopen

We verkopen pecannoten in meerdere verschillende uitvoeringen. U kunt daarbij denken aan de gewone, ongebrande pecannootjes, maar we verkopen ze ook in gebrande vorm. Daarnaast verkopen we ook biologische pecannoten. Als u op onze website kijkt bij de productomschrijvingen, dan zult u zien dat we bij elke notensoort uitgebreide informatie hierover hebben staan. Zo weet u precies waar elke notensoort goed voor is. Pecan noten zitten bijvoorbeeld vol met vitamine B1 en zink. Het zijn buitengewoon gezonde noten die vol zitten met antioxidanten. Deze ondersteunen uw immuunsysteem en zorgen ervoor dat schadelijke stoffen geen kans hebben in uw lichaam. De zink in deze noten is goed voor het gezichtsvermogen, de haren en uw nagels.

Bas Boer Noten de notenspecialist

Als u pecannoten gaat kopen, dan raden we u aan om eens een kijkje te nemen op onze website. Deze staat vol met gezonde, heerlijke snacks die veel goeds doen voor uw lichaam. Mocht u vragen hebben over onze producten, of over het bestellen van een product op onze site, dan kunt u hier uiteraard altijd contact met ons over opnemen. Op onze website vindt u ook tips over hoe u de bepaalde noten het beste kunt gebruiken.

De geschiedenis van de pecannoot

De pecannoot vindt zijn basis in het zuiden van de Verenigde Staten en Mexico, waar de noot een belangrijk deel uitmaakte van het dieet van de Indianen. Zij aten de pecannoot niet alleen als voedzame snack, maar maakten van de pecannoot ook romig pecanmelk om onder andere soepen mee op smaak te brengen of te vergisten tot een alcoholische drank.

In de 18e eeuw kregen de kolonisten de pecannoot in handen, dankzij de ruilhandel met de Indianen. Zij namen de pecannoot mee naar de oostkust van Amerika waar de pecannoot razendsnel aan populariteit won. Al snel volgden er commerciële pecanplantages waar de pecannoot verbouwd werd. De pecanplantages werden opgericht met maar één doel: zo veel mogelijk geld verdienen. Dit viel in werkelijkheid echter tegen aangezien het tien tot twaalf jaar duurt voordat de pecannoot noten geeft en dus rendement oplevert.

Waarom zijn pecannoten zo gezond?

De pecannoten staan niet voor niets op nummer vier op onze samengestelde lijst met gezondste noten. De pecannoot zit immers bomvol onverzadigde vetten, mineralen en vitamine B1.

Onverzadigde vetten

Op de macadamianoot na is de pecannoot de meest vette noot. De vetten die zich in de noot bevinden, worden door ons lichaam omgezet als energieopslag en gebruikt als bouwstof voor onze cellen. Daarnaast zorgt het vet uit de noot ervoor dat vitamines beter opgenomen worden. Ook zorgt het vet in de pecannoot dat het HDL-cholesterol in het bloed wordt verhoogd, wat leidt tot een kleinere kans op hart- en vaatziekten.

Het mineraal zink

De pecannoot bevat een hoge hoeveelheid zink. Dit mineraal heeft een positieve invloed op de stofwisseling en zorgt voor de op- en afbouw van koolhydraten, vetten, eiwitten en nuncleinezuren. Daarnaast speelt zink een belangrijke rol bij de eiwitsynthese.

Vitamine B1

Aanbevolen wordt om de pecannoot rauw te eten, zodat het aantal vitamine B1 in de noot behouden blijft. De vitamine B1 in de pecannoot ondersteunt het energieniveau en zorgt voor een goede werking van het zenuwstelsel. 

Voedingswaarde 100 gram pecannoten

Calorieën

717

Vitamine A

0,01 mg

Natrium

5 mg

Water

4,5 g

Vitamine B1

0,90 mg

Kalium

600 mg

Eiwitten

8,5 g

Vitamine B2

0,15 mg

Calcium

75 mg

Koolhydraten

9,5 g

Vitamine B6

0,20 mg

Fosfor

290 mg

Suikers

0 g

Vitamine B11

40 mg

Ijzer

2,5 mg

Vet

72 g

Vitamine B12

0 mg

Magnesium

130 mg

Vezels

4,5 g

Vitamine C

2 mg

Koper

1 mg

 

 

Vitamine D

0 mg

Zink

5,2 mg

Allergie informatie

De pecannoten worden verpakt in een bedrijf waar ook noten, pinda’s en gluten worden verwerkt.

Houdbaarheid

De pecannoten kunt u het beste bewaren in een luchtdichte plastic zak of glazen pot om ervoor te zorgen dat de smaak van de noten bewaard blijft. De noten die niet zijn gebrand zoals de biologische pecannoten en de naturel pecannoten kunt u het beste in een afgesloten verpakking in de koelkast zetten. In deze toestand blijven de ongebrande noten maar liefst een half jaar goed. De gebrande noten kunnen luchtdicht verpakt in een kastje bewaard worden,  waar zij ongeveer een maand lang lekker blijven. Na een maand gaat de smaak van de gebrande noten achteruit.

De lekkerste recepten met pecannoten

De zoete en nootachtige smaak van pecannoten zijn een perfecte aanvulling voor zoete gerechten zoals taart en cake, maar doen het ook erg goed in hartige gerechten. Neem bijvoorbeeld de superfood pudding met een handje amandelen en pecannoten.

Pecannoten makkelijk en snel online bestellen

Bij Sports Nuts koopt u pecannoten makkelijk en snel online vanaf € 4,25. Voor vragen of meer informatie over de pecannoot kunt u contact opnemen via 018 076 9248 of het contactformulier invullen.