Kokoscreme Santen

Puur & bio

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.
  • 100% puur & biologisch
  • 100% vegan
  • Plantaardige vervanger voor zuivel
  • Smaakvol ingrediënten voor gerechten
  • Verpakt per zak van 5 kilo


Ingrediënten: biologische* Santen (kokoscreme) 


Wat is santen?

Santen is een heerlijk en smaakvol ingrediënt dat veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken. Santen ken je misschien ook wel als kokoscreme of kokosroom of als coconut cream.  Santen wordt gemaakt door het witte vruchtvlees van kokosnoten te raspen en daarna uit te persen. Santen kokoscreme is stevig qua structuur. 


Hoe smaakt santen kokoscreme ?

Santen is van zichzelf net als kokosnoten rijk en vol van smaak. Doordat kokos van nature uit vetten bestaat heeft het een volle romige smaak en textuur. Santen is een mooi plantaardig alternatief voor bestaande zuivelproducten zoals room. Hierdoor is santen zeer geschikt in een lactose-vrij dieet of voor iedereen die een veganistische levensstijl na streeft.

Waarvoor kan santen kokoscreme gebruiken?

Santen wordt veel gebruikt in traditionele Aziatische gerechten. Hierbij kun je denken als basis in curry's, soepen en sauzen en desserts. Wanneer je santen toevoegt tijdens de bereiding van een gerecht krijg je een heerlijke romige textuur met subtiele  kokossmaak.  Een van de meest bekende toepassingen van santen is in curry's. Het is zeer geschikt om te gebruiken in zowel pittige als milde curry's en smaakt goed met vlees, vis of groenten. Een ander bekend gerecht met als basis kokoscrème (santen) is de Thaise Tom-Kha Kai-soep 

Naast hartige en kruidige gerechten wordt santen ook vele gebruikt in zoete lekkernijen. De kokoskleefrijstpudding is zo een zoete verleiding die je maakt van gesmolten santen, kleefrijst en suiker. Daarnaast kan je santen ook gebruiken in muffins, ijs, cake of taart.

Santen bereiden

Als je santen toevoegt aan soep, sauzen of andere gerechten kan je naar smaak een stukje van het blok toevoegen. Wanneer je dit mengt met het vocht van het gerecht, dus de saus zelf, zal je zien dat het een vloeibaardere romige structuur aanneemt.

Maar je kan van santen ook zelf kokosmelk maken. Dit doe je door 1 eetlepel santen te mengen met 5 eetlepels water. Als je liever de voorkeur geeft aan kokosroom (een dikkere variant van kokosmelk) dan meng je 1 eetlepel  met 2 of 3 eetlepels water. 


Houdbaarheid santen

Pure santen is lang houdbaar omdat het uit natuurlijke vetten bestaat. Hierdoor kan je het minimaal 1 - 2 jaar bewaren mits je de verpakking na gebruik afsluit en onder de < 23 graden bewaard op een donkere plek.


Beoordelingen