Amandelmeel
Amandelmeel is het meel van gemalen amandelen. Amandelmeel is de laatste jaren enorm populair geworden en dit is niet zonder reden. Amandelen zijn gezond en dus is amandelmeel ook gezond.
Voordelen van amandelmeel:
- Amandelmeel is laag in koolhydraten. Vergelijk je dit met ander gangbaar bakmeel dan zie je dat deze vaak rond de 60 gram of meer zitten per 100 gram meel. Amandelmeel is dus niet voor niets zeer geliefd als bakmeel in basis recepten die paleo dieten, koolhydraatarme en keto recepten voorschrijven.
- Amandelen zijn rijk aan gezonde vetten.
- Amandelmeel is een bron van eiwitten.
- Amandelen zijn een bron van magnesium en andere mineralen.
Amandelmeel gebruiken
Amandelmeel gebruik je dus vooral als bakmeel ter vervanging van bloem, tarwemeel, speltmeel of andere soorten. Het geeft een luchtige structuur aan taart, muffins, cake en gebak. Daarnaast kan je van amandelmeel ook een gezonde pap maken door het te mengen met water/(soja)melk en dit aanvullen met wat noten, zaden en pitten. Op deze manier heb je zelf een gezonde amandelpap gemaakt.
- Tip: wanneer je amandelmelk wilt maken kun je het beste ongebrande witte amandelen gebruiken en geen amandelmeel.