Abrikozen

Op zoek naar zoete sappige gedroogde abrikozen, ongezwavelde abrikozen of juist extra zure abrikozen? Wij hebben alleen de beste soorten voor jou geselecteerd!

Abrikozen
8 product(en)
Gedroogde abrikozen uit TurkijeNatuurlijke gedroogde Turkse abrikozen0% toegevoegde suikersBron van ..

Klasse 1

Nu vanaf:
4,95
Ongezwavelde abrikozen100% puur en natuurlijk0% toevoegingenGrote zacht gedroogde abrikozenTjok..

Puur & zacht

Nu vanaf:
4,95
Abrikozen zuur Nieuwe oogst 2023!Tópkwaliteit; groot & zacht van stuk Natuurlijke bron van k..

Zuur & puur

Nu vanaf:
0,00
Biologische gedroogde abrikozen100% biologisch0% toegevoegde suikersOngezwaveldLekker als tussendoor..

Puur & bio

Nu vanaf:
4,95
Tutti fruttiLekker om te koken en te serveren als bijgerechtOf eet ze direct op zonder te wellen!Top..

Ouderwets lekker 

Nu vanaf:
4,50
Fruit flakes gedroogd fruitHeerlijke stukjes gedroogde  abrikozen en perzik. Zonder toegevoegde..

Zonder toegevoegde suikers

Nu vanaf:
0,00
Gedroogde abrikozen stukjesKleine stukjes gedroogde abrikozen. Heerlijk om zo te etenIdeaal door de ..

Puur & zacht

Nu vanaf:
4,95
Abrikozen appel gedroogd fruit bites Zacht gedroogd fruit tussendoortje0% toegevoegde suikers&n..

0% toegevoegde suikers

Nu vanaf:
0,00
  Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8

  Abrikozen

  Gedroogde abrikozen waren een van de eerste soorten zuidvruchten die gedroogd werden gegeten in Nederland. Tegenwoordig veelal bekend onder de categorie gedroogd fruit.

  Soorten abrikozen en verschil tussen gezwavelde en ongezwavelde abrikozen

  • De 1e soort gedroogde abrikoos die gegeten werd was de mooi gekleurde oranje gedroogde abrikoos. Deze abrikozen kwamen en komen uit Turkije. Verse abrikozen hebben van nature een mooie oranje kleur. Nu veranderd dit op het moment dat je vers fruit oogst, want vers fruit is tenslotte maar beperkt houdbaar. Gedroogd fruit en dus ook gedroogde abrikozen zijn veel langer houdbaar doordat ze gedroogd zijn en dus geen of nauwelijks meer water van nature bevatten. Oranje gedroogde abrikozen zien er mooi uit en dit was en is ook nog steeds wat veel mensen kennen als gedroogde abrikozen soort. Om de oranje kleur van de abrikozen vast te houden worden deze abrikozen gezwaveld. Hierdoor behouden ze de kleur.
  • De 2e soort die tegenwoordig veel gegeten wordt, zeker onder bewust eters onder is is dezelfde type abrikoos maar dan ongezwaveld. Kortom deze abrikoos heeft de natuurlijke kleur die gedroogde abrikozen krijgen. Je kunt het een beetje vergelijken met bananen. Wanneer je bananen koopt zijn ze geel of groenig, naarmate je ze lang laat liggen worden ze steeds bruiner. Dit is een natuurlijk proces en maakt de gedroogde abrikozen juist lekker van smaak!
  • De 3e soort gedroogde abrikozen zijn de zure abrikozen of ook weleens in de volksmond genoemd: hoge bloeddruk abrikozen. Hiermee wordt bedoeld dat ze vaak gegeten worden door mensen die te maken hebben met een verhoogde bloeddruk. De reden hiervoor is dat zure abrikozen worden verbouwd op een grond die zeer rijk is aan kalium. Kalium het mineraal is dan ook sterk aanwezig in zure abrikozen. Hierdoor kunnen zure abrikozen helpen de bloeddruk helpen te verlagen.