Gevulde dadels met kaas en pistache

15 min
Gevulde dadels met kaas en pistache
Zoete verleiding met een hartige twist! Deze gevulde Medjoul dadels met romige geitenkaas en knapperige pistachenoten zijn een smaakexplosie in elke hap. Perfect voor een snelle en stijlvolle snack of als amuse tijdens jouw kerstfeestjes!

Dit recept kan je maken zonder gluten, kippenei, mosterd, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren. We gebruiken in dit recept geitenkaas en een beetje room, dit kan je vervangen door plantaardige zuivelspread zodat het ook koemelkvrij is. De hoeveelheid gebruikte zuivel per dadel is zo laag, dat het ook lactose arm is. Mits je niet alle dadels gaat eten. Doe je het FODMAP arm dieet? Neem dan 1 dadel voor het lekker zonder dat je klachten krijgt.

Dit recept is gemaakt door het team van Happy Living Academy.
Zo maak je dit recept:
  1. Meng de geitenkaas en slagroom. 
  2. Snijd in elke dadel een inkeping in de lengte en vul deze met het kaasmengsel. 
  3. Hak de pistachenoten grof, strooi eroverheen en serveer.

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Feestdagen,