Krokante honing kip met sesamzaadjes

30 min
Krokante honing kip met sesamzaadjes

Wil je thuis ook zulke lekkere kip kunnen maken zoals je hem besteld in een Aziatisch restaurant? Met dit recept zet je zonder al te veel moeite heerlijke

krokante stukjes kip met honing-sesamsaus op tafel. Combineer de honing sesam kip simpelweg met witte rijst of noedels. Als je het gerecht helemaal compleet wilt maken met wat extra groente, serveer hem dan samen met onze frisse Aziatische pinda komkommer salade.Zo maak je dit recept:
 1. Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes.
 2. Pers de knoflook en snijd de lenteui in schuine, brede ringen.
 3. Meng - op het water na - alvast alle ingrediënten voor de honing-sesamsaus. Voeg daarna indien nodig wat water toe totdat het mengsel mooi vloeibaar is.
 4. Giet de karnemelk in 1 mengkom en meng de bloem en de kruiden in de andere kom.
 5. Verhit de olie alvast in een diepe hapjespan of wok. Om de kip straks echt goed te kunnen frituren heb je een laag olie van ongeveer 5 cm nodig.
 6. Terwijl de olie aan het opwarmen is kan je alvast de kip door het beslag halen. Gebruik beide handen en haal telkens een paar stukjes kip eerst door het droge mengsel, daarna door de karnemelk en vervolgens nogmaals door het droge mengsel. Zo krijg je een lekker krokant korstje om de kip.
 7. De kip wil je het liefst in olie zo rond de 175°C bakken. Mocht je geen keukenthermometer hebben, dan kan je de olie ook checken door een druppel gemend beslag in de olie te laten vallen. Drijft het beslag gelijk en vormen er bubbels dan is de olie heet, maar als je het gelijk bruin ziet worden is het waarschijnlijk te heet en mag je het vuur eerst nog iets omlaag draaien.
 8. Bak de stukjes kip in 1 tot 2 porties, afhankelijk van het formaat van je pan. Laat de kip voorzichtig in de olie vallen - voor de veiligheid laat je ze altijd van je af in de olie vallen - of laat de kip in de olie zakken door middel van een schuimspaan.
 9. Bak de kip zo’n 5 tot 7 minuten totdat hij goudbruin en gaar is. Draai indien nodig tussendoor de stukjes om. Zet een bord klaar met keukenpapier. Schep de gebakken kip uit de pan, op het bord en laat het vet hier even uitlekken.
 10. Verhit in de tussentijd een koekenpan met een beetje olie. Bak hierin de geperste knoflook en de lenteui kort. Voeg daarna het mengsel voor de honing-sesamsaus toe aan de pan en laat het geheel pruttelen totdat de saus begint in te dikken. Voeg indien nodig de rest van het water toe om een mooie gladde saus te krijgen.
 11. Voeg de gebakken kip toe aan de pan met de saus en schep alles door elkaar totdat de kip goed bedekt is met de honing-sesamsaus. Strooi nog wat extra sesamzaad over het gerecht en serveer direct zodat de kip lekker krokant blijft.

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Borrel- en tapasrecepten,