Aziatische pinda komkommersalade

10 min
Aziatische pinda komkommersalade

Bereidingswijze pinda komkommer salade

  1. Was de komkommer en snijd deze vervolgens in de lengte in 4 gelijke kwarten. Snijd de zaadlijsten in het midden weg zodat je alleen het knapperige deel van de komkommer overhoudt.
  2. Snijd de stukken komkommer daarna diagonaal in hapklare stukjes.
  3. Voeg pindakaas, honing, crispy chili-olie en sojasaus toe in een schaaltje en meng de ingrediënten goed door elkaar.
  4. Voeg een paar eetlepels water toe aan het mengsel totdat je een dikke, maar vloeibare pinda dressing hebt.
  5. Meng de komkommer en de pindadressing door elkaar in een kom. Zorg ervoor dat de komkommer goed bedekt is met de dressing.
  6. Hak de geroosterde pinda's grof, en strooi de stukjes over de salade. Als je van wat pit houdt, kun je nog wat extra crispy chili olie over de salade verdelen.

Serveer en eet smakelijk!


Tip:

Mocht je niet zo goed tegen pittig eten kunnen, dan kan je altijd wat extra

honing toevoegen aan de dressing om het grootste deel van de pit af te zwakken.

De knapperige chili-olie is echter wel essentieel om makkelijk veel smaak aan dit

gerecht toe te voegen.


Dit heerlijke recept is gemaakt door Shannah

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Gezonde recepten,