Bereiding
Bodem
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Doe de tarwebloem, amandelaroma*, 120 gram van de basterdsuiker en het zout in de mengkom van de keukenmachine. Voeg 150 gram koude boter in blokjes toe en maal tot een kruimig deeg. *=optioneel
- Vet de vorm in en verdeel het deeg hierin gelijkmatig. Druk het deeg stevig aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel. Maak hierbij ook een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter hoog.
- Bak de bodem in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en laat deze vervolgens een half uurtje afkoelen.
Vulling
- Doe de stroop met de rest van de basterdsuiker (60 gram) en de rest van de boter (50 gram) in een pan en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes koken en roer vervolgens de macademia notenmix en de hazelnoten er doorheen.
- Schenk dit in de taartbodem en maak het geheel netjes vlak.
- Bak de taart nog 10 minuten verder af. Laat de taart vervolgens een paar uur afkoelen en bestrooi deze met de zeezoutvlokken.
Tip: je bewaart deze taart een dag of 4 in de koelkast. Invriezen kan ook prima met deze taart. Een half uurtje voor het serveren, haal je hem uit de koelkast.
Reacties (0)
Laat jouw reactie achter