Pittig & krokant
Katjang pedis
Ingrediënten: PINDA, TARWEBLOEM, aardappelzetmeel, Katjang Pedis mix (specerijen, TARWEmeel, zout, rijsmiddel: E503), paprika extract, antiklontermiddel: E551, antioxidant: E306, kurkuma extract), zonnebloem olie, zout, suiker, knoflook, rijsmiddel: E500, natuurlijk aroma (TARWE)
Katjang Pedis is een geliefde, pittig gekruide pindasnack die zijn oorsprong vindt in de Indonesische keuken. De naam betekent letterlijk "pittige pinda's" in het Indonesisch (katjang = pinda, pedis = pittig). Deze nootjes worden gebakken met een knapperig, lichtgekruid jasje en op smaak gebracht met specerijen als knoflook en sambal. Een smaakvolle balans tussen crunchy, pit en smaak maakt Katjang Pedis al generaties lang een favoriete snack.
Hoewel de snack zijn oorsprong heeft in Indonesië, werd Katjang Pedis ook in Nederland populair in Nederland net als veel andere Indonesische gerechten en snacks hun weg naar Nederland hebben gevonden. En ja ook de katjang pedis nootjes zijn daar een smakelijk voorbeeld van.
Katjang pedis is een heerlijke afwisseling naast gezouten gebrande noten en andere hartige lekkernijen voor bij de borrel, op een feestje, of gewoon als kruidige snack tussendoor.
Bevat PINDA'S, GLUTEN.
Kan sporen bevatten van andere NOTEN, SESAM, SOJA, MELK.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.