OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
€ 0,99
Excl. BTW: € 0,91
Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
Altijd lekker vers zoals op de markt
Al 50 jaar dé notenspecialist
De beste kwaliteit voor marktprijzen
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten
Havermout puur
100% Hollandse haver
0% toevoegingen
Vezelrijk
Voedzaam; voor langdurige energie en een verzadigd gevoel
Lage score op glycemische index
Ingredienten: 100% pure havermout.
Wat is havermout?
Onze havermout wordt gemaakt van pure haver. Het graan komt in korrels binnen en wordt vervolgens gewassen, gepeld en verhit. Ze worden dan platgedrukt zodat er havervlokken ontstaan die goed eetbaar zijn voor ons. Door de haver te pletten kunnen de voedingsstoffen beter opgenomen worden. Om er goede havermout van te krijgen worden de vlokken in stukken geknipt. Havermout is voedzaam en gezond en kan op verschillende manieren gebruikt worden.
Gezonde voordelen van havermout
Havermout verkleint het risico op hart- en vaatziekten
In 1997 werd officieel aangegeven dat haverproducten het risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen. De meervoudige onverzadigde vetten in havermout hebben een positief effect op ons algemene vaatstelsel. Bovendien zorgen de vetten in de haver ervoor dat het goede cholesterol (LDL) wordt verhoogd en het slechte cholesterol (HDL) wordt verlaagd. Elke dag een beetje haver zorgt ervoor dat ons hart- en bloedvaten worden beschermd.
Havermout geeft een langdurig vol gevoel
Havermout bevat langzame koolhydaten en een lage glycemische index. De koolhydraten uit de havermout worden dus langzaam verteerd, waardoor het lichaam voor langere tijd energie aangevoerd krijgt. Zo heb je dus langere tijd energie, zonder dat je trek krijgt in tussendoortjes. Bovendien zit havermout vol vezels, waardoor wij ook nog eens langer een vol gevoel houden. Een voordeel van de soort koolhydraten in de havermout is dat deze langzaam worden opgenomen in ons lichaam en daardoor ons bloedsuikerspiegel niet meteen heel hard stijgt. Op deze manier hebben we ook minder trek in zoete tussendoortjes, omdat ons bloedsuikerspiegel meer stabieler blijft.
Havermout is van nature glutenvrij
Van nature is haver glutenvrij. Toch zijn havervlokken en havermout vaak niet glutenvrij, omdat deze in de meeste gevallen wordt verwerkt in een fabriek of productieplaats waar ook producten met gluten worden verwerkt. Havermout is dus ideaal voor mensen die liever geen gluten eten, maar is niet geschikt voor coeliakie patiënten. Dit kan alleen in het geval als er echt concreet op de verpakking aangegeven staat dat het havermout geen gluten bevat.
Havermout tips
De havermoutpap is het meest bekende recept met havermout. Kies voor een gezonde optie 200ml amandelmelk koken en voeg hier 2 a 4 el havermout in. Voeg hierbij gedroogd fruit, stukjes amandel of wat je zelf lekker of gezond vindt.
Van nature glutenvrij. Verwerkt in een bedrijf waar ook gluten, noten en pinda's worden verwerkt.
Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie1517 kJ / 360 kcal
Eiwitten12,5g
Koolhydraten57,0g
Vezels9,5g
waarvan suikers0,7g
Vetten7,0g
verzadigde vetten1,3g
Mineralen
Zout0,01g
Houdbaarheid
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.
Bekijken Afrekenen
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Bekijken Afrekenen
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Havermout puur
Puur & fijn
6 beoordeling(en)
Havermout puur
Ingredienten: 100% pure havermout.
Wat is havermout?
Onze havermout wordt gemaakt van pure haver. Het graan komt in korrels binnen en wordt vervolgens gewassen, gepeld en verhit. Ze worden dan platgedrukt zodat er havervlokken ontstaan die goed eetbaar zijn voor ons. Door de haver te pletten kunnen de voedingsstoffen beter opgenomen worden. Om er goede havermout van te krijgen worden de vlokken in stukken geknipt. Havermout is voedzaam en gezond en kan op verschillende manieren gebruikt worden.
Gezonde voordelen van havermout
Havermout verkleint het risico op hart- en vaatziekten
In 1997 werd officieel aangegeven dat haverproducten het risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen. De meervoudige onverzadigde vetten in havermout hebben een positief effect op ons algemene vaatstelsel. Bovendien zorgen de vetten in de haver ervoor dat het goede cholesterol (LDL) wordt verhoogd en het slechte cholesterol (HDL) wordt verlaagd. Elke dag een beetje haver zorgt ervoor dat ons hart- en bloedvaten worden beschermd.
Havermout geeft een langdurig vol gevoel
Havermout bevat langzame koolhydaten en een lage glycemische index. De koolhydraten uit de havermout worden dus langzaam verteerd, waardoor het lichaam voor langere tijd energie aangevoerd krijgt. Zo heb je dus langere tijd energie, zonder dat je trek krijgt in tussendoortjes. Bovendien zit havermout vol vezels, waardoor wij ook nog eens langer een vol gevoel houden. Een voordeel van de soort koolhydraten in de havermout is dat deze langzaam worden opgenomen in ons lichaam en daardoor ons bloedsuikerspiegel niet meteen heel hard stijgt. Op deze manier hebben we ook minder trek in zoete tussendoortjes, omdat ons bloedsuikerspiegel meer stabieler blijft.
Havermout is van nature glutenvrij
Van nature is haver glutenvrij. Toch zijn havervlokken en havermout vaak niet glutenvrij, omdat deze in de meeste gevallen wordt verwerkt in een fabriek of productieplaats waar ook producten met gluten worden verwerkt. Havermout is dus ideaal voor mensen die liever geen gluten eten, maar is niet geschikt voor coeliakie patiënten. Dit kan alleen in het geval als er echt concreet op de verpakking aangegeven staat dat het havermout geen gluten bevat.
Havermout tips
De havermoutpap is het meest bekende recept met havermout. Kies voor een gezonde optie 200ml amandelmelk koken en voeg hier 2 a 4 el havermout in. Voeg hierbij gedroogd fruit, stukjes amandel of wat je zelf lekker of gezond vindt.
Gezonde havermout recepten
Allergie-informatie
Van nature glutenvrij. Verwerkt in een bedrijf waar ook gluten, noten en pinda's worden verwerkt.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
Geef beoordeling over Havermout puur
100% spelt
100% voedzaam
100% biologisch
Glutenvrij & bio
100% glutenvrij
100% bio
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.