Glutenvrije haverbroodmix
- Bakmix voor glutenvrij haverbrood
- Rijk aan vezels
- Maak zelf heerlijk vers glutenvrij brood!
- Zelf toevoegen: water, boter, snufje zout, zakje gist.
Ingrediënten: glutenvrije haver 64% (meel en vlokken), Aardappelzetmeel, Zonnebloempitten, Suiker, Rijsmiddelen (E575, E500), Verdikkingsmiddelen (xanthaangom).
Inhoud: 450 gram. Merk: Provena.
Glutenvrij haverbrood in 5 stappen van recept naar huisgemaakt brood:
- Doe 350 ml warm water in een grote kom of schaal.
- Voeg 1 theelepel zout, 50 gram gesmolten boter, de hele inhoud van 1 pak haverbroodmix en een zakje gist (11gram) toe.
- Mix het nu tot deeg voor ongeveer 2 minuten met de mixer.
- Vul nu een ingevette bakvorm met het deeg, bedek en laat 40 minuten rijzen.
- Bak nu in 25-30 minuten af in de oven op heteluchtstand op het onderste rek.