Oregano brood met paprika feta dip

Bereidingstijd: 10 minuten + Baktijd: 30 min rijzen + 10 minuten bakken
Oregano brood met paprika feta dip
Op zoek naar een smakelijk en voedzaam vegan gerecht? Probeer dan ons heerlijke oregano brood met paprika feta dip! Dit recept is niet alleen glutenvrij en lactosevrij, maar ook perfect voor een snelle en voedzame maaltijd of als hartige snack. Het versgebakken oregano brood combineert fantastisch met de romige en pittige paprika feta dip. Ideaal voor bij de borrel, als voorgerecht of gewoon als lekker tussendoortje.
  1. Maak eerst het oregano brood. Doe de gist bij het lauwwarm water en zet even apart.
  2. Meng dan alle ingrediënten één geheel en rol het deeg op een bal.
  3. Laat op een warme plek voor 30 minuten rijzen.
  4. Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten in de blender te mengen tot een gladde dip. Mix lang genoeg zodat er geen brokjes meer inzitten!
  5. Bekleed dan een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit. Snijd hier kleine driehoekjes uit
  6. en leg dit op de bakplaat.
  7. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak het oregano brood eerst 5 minuten goudbruin aan de ene kant en draai ze dan om zodat de andere kant ook 5 minuten kan bakken.


Dit recept is gemaakt door Selina van Keuken Geluk

Zin in een andere soort feta dip? Probeer deze cranberry feta dip!

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Borrel- en tapasrecepten

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Borrel- en tapasrecepten,