Biologisch glutenvrij boekweitmeel
- 100% glutenvrij
- 100% biologische
- In Frankrijk geteeld, geplet en verpakt
- 0% toevoegingen
Ingrediënten: HAVERmeel glutenvrij*
* Van biologische oorsprong.
Glutenvrij boekweitmeel voor heerlijke glutenvrije recepten
Op zoek naar een veelzijdig en voedzaam alternatief voor traditionele meelsoorten die gluten bevatten? Glutenvrij boekweitmeel is een gezonde en voedzame keuze. Dit glutenvrije boekweitmeel is biologisch en is vrij van onnodig gebruik van bestrijdingsmiddelen. Daarnaast is dit boekweitmeel glutenvrij verpakt waardoor het ook geschikt is voor een coeliakie dieet of wanneer je niet goed reageert op gluten een mooi alternatief bakmeel!
Boekweitmeel is een bron van vezels, eiwitten en mineralen. De aanwezige koolhydraten zorgen voor een langzame energie opname waardoor je je lang verzadigd voelt en meer energie ervaart.
Glutenvrije boekweitpannenkoek recept
Probeer eens van onze favoriete glutenvrije recepten voor ontbijt, diner of lunch!
1) Glutenvrije boekweitpannenkoeken
benodigde ingredienten:
- 1 kop glutenvrij boekweitmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 kop melk (of plantaardige melk voor een veganistisch alternatief)
- 2 eieren (of vervang voor 2 eetlepels lijnzaadmeel gemengd met 6 eetlepels water voor een veganistische optie)
- Een snufje zout
- Optioneel toevoegen: gemalen kaneel naar smaak
Instructies bereiding recept boekweit pannekoeken:
- Meng het glutenvrij boekweitmeel, bakpoeder en zout in een kom.
- Voeg de melk en eieren toe en meng tot een glad beslag. Optioneel voeg je het kaneel toe voor meer smaak.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en vet in met een beetje olie.
- Giet een lepel beslag in de pak en bak de boekweitpannenkoek tot er belletjes bovenop beginnen te vormen. Draai dan om en bak aan de andere kant.
- Serveer en bestrooi met je favoriete toppings en geniet!