Quinoa met geroosterde bloemkool

10 min+ 20 min baktijd
Quinoa met geroosterde bloemkool

Probeer de heerlijke en voedzame quinoa bowl met geroosterde bloemkool, een perfect gerecht voor een gezonde en smaakvolle maaltijd! Deze vegan, glutenvrije en lactosevrije bowl combineert de hartige smaak van geroosterde bloemkool en kikkererwten met de lichte, nootachtige textuur van quinoa. Afgetopt met een frisse yoghurtdressing, biedt dit gerecht een perfecte balans van eiwitten, vezels en essentiële voedingsstoffen. Ideaal voor een lunch of diner, deze quinoabowl is eenvoudig te bereiden en vol van smaak. Probeer het vandaag nog en geniet van een voedzame maaltijd die je energie geeft voor de rest van de dag!


  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en leg dit op de bakplaat samen met de kikkererwten.
  3. Doe hier de olijfolie en gerookte paprikapoeder overheen en meng dit door elkaar.
  4. Bak voor 20 minuten op 220 graden in de oven. Draai alles dan om en bak nog een keer voor 10 minuten.
  5. Kook de quinoa gaar volgens instructies op de verpakking.
  6. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen in een kom.
  7. Schep de groenten door de quinoa en verdeel de yoghurtdressing hier overheen.
  8. Top eventueel af met wat muntblaadjes en citroenpartjes.


Dit recept is gemaakt door Selina van Keuken Geluk

Heb je zin in een ander gezond recept? Bekijk dan deze vegan gyros bowl

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Gezonde recepten,