• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Gegrilde kipsalade


Gegrilde kipsalade

Deel dit recept

Gegrilde kipsalade met verse groenten

Een lekkere frisse salade met kip, snel bereid en toch voedzaam!

Ingrediënten                       

  • 1 grote teen knoflook, gestampt tot een pasta met 1/2 theelepel. zout
  • 3/4 kop olijfolie
  • Een handje witte amandelen
  • 1/4 kop citroensap en 2 tl. fijn geraspte schil (neem een biologische citroen, uit de supermarkt zitten veel pesticiden op de schil)
  • 1/4 kop gehakte verse koriander
  • 1,5 tl. fijn geraspt geschilde verse gember
  • 1 el honing
  • 750 gram courgette, pompoen, paprika en tomaat
  • 500 gram kipfilet
  • Rucola
  • Zeezout en peper

Bereidingswijze

  1. Meng de knoflook pasta, olie, citroensapsap, citroenschil, koriander, gember en 1 tl zout.
  2. Snij de groenten en kip in stukken in formaat naar eigen wens.
  3. Leg de stukken kip en pompoen in een omrande bakplaat, besprenkel met 1/2 kop van de bovenstaande vinaigrette. Laat dit even 5 a 10 minuten intrekken.
  4. Zet de plaat in de oven en grill de kip en pompoen zo'n 20 a 30 minuten. Besprenkel 1/4 kop vinaigrette over de overige groenten en voeg deze na 10 minuten bij de kip en pompoen.
  5. Doe de rucola ondertussen in een grote kom met 1/4 kop van de vinaigrette en breng dit op smaak met wat zout en peper. Verdeel dit over 4 borden.
  6. Zodra de kip en groenten klaar zijn kunnen ze over de rucola worden gelegd en eventueel nog wat extra peper, zout of citroen om wat extra smaak aan te brengen. 
  7. Verdeel ten slotte de amandelen over het gerecht.
  8. Enjoy!