• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Eiwitrijke boekweit wrap


Eiwitrijke boekweit wrap

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Gezonde eiwitrijke wrap van boekweit met kip, avocado en kokos

Een heerlijke gezonde eiwitrijke hartige maaltijd die je makkelijk en snel klaar hebt! Een echte eiwittenbom door de stukjes kip en ei. Gezonde vetten van de pure gemalen kokos en de avocado stukjes zijn perfect voor een verzadigend gevoel na een intensieve training.

Ingredienten voor 2 eiwitrijke boekweit wrapsGezonde boekweit pannekoek of boekweitwrap vol eiwitten uit kip en ei en gezonde vetten uit kokos, avocado

Voor de boekweit wrap:

  • 50 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • Ongeveer 150 ml water
  • Eventueel snufje zout

Voor de topping van de boekweit wrap:

  • 50 gram gemengde sla 
  • 1 avocado in stukjes gesneden 
  • 1 paprika in stukjes
  • 2 gekookte eieren
  • 200 - 300 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • 1 uitje in kleine stukjes gesneden
  • 4 eetlepels gemalen kokos (2 per wrap)
  • Peper
  • Grof zout
  • Balsamico 2 eetlepels (1 eetlepel per boekweit wrap) *
  • * Vind je dit te spannend kies dan voor een beetje gesmolten kokosolie of olijfolie als 'dressing'.

Zo maak je deze geweldige eiwitrijke maaltijd

  1. Doe het boekweitmeel in een kom en voeg hier 1 ei en een snufje zout aan toe. Roer dit goed door en meng al roerende het afgemeten water toe aan de boekweit substantie. 
  2. Meng het tot een glad boekweit beslag.
  3. Zet een pan op middelhoog vuur en doe hier wat kokosolie in.
  4. Verdeel nu het beslag in de pan, op dezelfde manier hoe je een pannekoek zou maken en draai deze na een licht goudbruine kleur om.
  5. Als je beide boekweit wraps hebt gemaakt in de pan leg je ze even afgesloten onder folie op een bordje.

De vulling/topping van de boekweit wrap

  1. Doe de gesneden stukjes kipfilet in dezelfde pan die je hebt gebruikt voor de wraps. Bak de kipfilet stukjes op middelhoog vuur en zet na 3 minuten iets lager.
  2. Doe hier naar smaak al snufje peper aan toevoegen.
  3. Kook nu 2 eieren in een pan met gekookt water.
  4. Voeg nu in de pan van de kipfilet de gesneden ui en paprika toe 
  5. Voeg nog wat peper, zout of andere kruiden die je graag lust toe (hou rekening met de kokos)
  6. Verdeel nu de wraps over 2 borden en verdeel de stukjes avocado per wrap.
  7. Maak de avocado plat op de boekweitwrap en bedek met wat krokante sla blaadjes.
  8. Pel de gekookte eieren en snijd deze in grote of kleine stukjes. Leg per stukje ei wat korreltjes grof zout erop.
  9. Verdeel nu de kipfilet, paprika en ui over de twee boekweitwraps.
  10. Strooi nu per wrap 2 eetlepels gemalen kokos over het geheel.
  11. Zelf vind ik het heerlijk om een goede balsamico toe te voegen. Druppel de balsamico met een eetlepel uit in een rondje over de wrap.

Eten maar! Genieten van je maaltijd vol eiwitten, gezonde vetten en andere voedingsstoffen!