• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Eiwitrepen doe het zelf


Eiwitrepen doe het zelf

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Eiwitrepen maken? Hier de Sports Nuts doe het zelf hulp!

Eiwitten, het zijn een van de belangrijkste voedingsstoffen die je nodig hebt en vooral als je op dieet bent of bezig bent met sport en op je voeding let. Oftewel eiwitten maken de man, en vrouw! Een eiwitreep is daarnaast ideaal als je op dieet bent en wilt afvallen om toch even wat lekkers binnen te krijgen zonder een teveel aan suikers!

De lekkerste en meest gezonde eiwitrepen maak je zelf.

Eiwitreep ingredienten

  • 4 maatschepjes eiwitpoeder neutraal of de smaak vanille (kies een hoogwaardige natuurlijke eiwitpoeder zoals bijv Royal green protein)
  • 170 gram havermout of quinoa vlokken
  • 120 ml water
  • 1 grote banaan
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 1 handje Sports Nuts notenmix melange (maak deze fijn in kleinere stukjes)

Eiwitrepen maak je zo!

  1. Zorg dat de notenmix melange in kleine stukjes gemalen is (dit kan je doen in een theedoek en rollen met een deegroller of in de blender)
  2. Pak een grote kom en voeg hier het water, chiazaad, hennepzaad, pompoenpitten en de gehakte noten aan toe. Roer dit met een lepel door elkaar.
  3. Voeg nu 4 afgestreken maatschepjes eiwitpoeder toe.
  4. Prak nu de banaan, uiteraard zonder schil ;), fijn op een bordje en voeg de geprakte banaan toe aan het eiwitrepenbeslag.
  5. Voeg nu ook het water toe aan het eiwitreepbeslag en meng alles goed door elkaar. Strooi als laatste de gemalen kokos over en door het eiwitbeslag.
  6. Bekleed nu een grote (oven)schaal met bakpapier en giet hier het beslag in. Druk met een lepel het beslag goed aan.
  7. Doe nu folie over de schaal heen en zet de schaal met eiwitrepen voor 3 uur in de vriezer.
  8. Haal na ongeveer 3 uur de schaal uit de vriezer en haal de grote eiwitrepenplak uit de schaal.
  9. Snijd de eiwitrepenplak nu in gelijke eiwitrepen.
  10. Doe elke eiwitreep in een stukje folie of boterhamzakje en bewaar ze maximaal 7 dagen in de koelkast.

* Ook heerlijk om toe te voegen is een eetlepel zelfgemaakte pindakaas of notenpasta!