Feestelijke camembert dip

20 min
Feestelijke camembert dip

Rondom de feestdagen brengen we al genoeg tijd door in de keuken om zo de lekkerste dingen op tafel te kunnen zetten voor familie en vrienden. Daarom dachten wij dat jullie wel een snel en makkelijk recept konden waarderen. Deze romige dip met opgeklopte camembert, krokant gebakken spekjes, pijnboompitjes en zoete dadelstroop is geweldig met wat vers afgebakken brood of onze rozemarijn sticks. En misschien nog wel het grootste voordeel, omdat hij zo op tafel staat kan je er zelf ook lekker van mee genieten!


Dit recept is gemaakt door Shannah

  1. Bak de spekjes alvast - zonder boter of olie toe te voegen - in een koekenpan.
  2. Verwijder in de tussentijd het grootste deel van de korst van de Camembert met een mesje of een dunschiller. Snijd de kaas daarna in wat kleinere stukken en doe deze alvast in de blender.
  3. Voeg daarna de crème fraîche en een eetlepel dadelstroop toe aan de Camembert en mix alles totdat je een goed gemengde, gladde dip hebt.
  4. Wanneer de spekjes al een beetje mooi bruin beginnen te worden voeg je vervolgens de takjes rozemarijn toe aan de pan en bak deze mee totdat de spekreepjes goed krokant zijn.
  5. Schep de krokante spekjes uit de pan en bak de pijnboompitten nog eventjes in het overgebleven vet totdat ze een mooi kleurtje hebben gekregen.
  6. Schep de smeerbare Camembert in een ondiep bord of kom en strijk het glad met de achterkant van een lepel.
  7. Strooi vervolgens de gebakken spekjes en pijnboompitten over de dip.
  8. Laat nog een lepel dadelstroop over de Camembert dip druppelen en garneer het gerecht eventueel met de gebakken rozemarijn takjes.


Tip:

Mocht je al brood aan het afbakken zijn om straks mee te kunnen dippen dan kan je de Camembert dip ook prima nog even mee verwarmen (in een ovenbestendige schaal). De dip is ook warm heerlijk!

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Feestdagen,