Wat zijn chocolade druppels, callets en bakvaste chocolade?

Wat zijn chocolade druppels, callets en bakvaste chocolade?

Chocolade druppels, callets en bakvaste chocolade

Je hoort er steeds meer over; chocolade druppels, chocolade callets, bakvaste chocolade. Het klinkt allemaal heerlijk maar als hobby bakker ben je vast niet in alle termen thuis. Tijd voor een kort lesje in deze heerlijke chocolade producten! 


Wat zijn chocolade druppels? 

Chocolade druppels zijn chocolaatjes in kleine ronde vorm. Chocolade druppels worden ook wel choco drops genoemd. Hiermee bedoelen we dus hetzelfde. Het wereldbedrijf Barry Callebaut, een van de grootste chocolade producenten in de wereld, noemt de chocolade druppels ook wel chocolade callets! 

Chocolade druppels heb je in heel veel verschillende soorten. Niet alleen in smaken als puur, melk chocolade en witte chocolade maar ook in heel veel bijzondere smaken zoals caramel, sinaasappel, aardbei en nog veel meer.

De meest populaire chocolade druppel soorten zijn: 

 1. Pure chocolade druppels 54,% 
 2. Witte chocolade druppels 
 3. Melkchocolade druppels
 4. Extra puur 70,5% druppels
 5. Extra extra puur 80% druppels 

Daarnaast heb je heel veel soorten verschillende chocolade druppels die variëren in de manier waarop ze wel of niet smelten. Dit wordt op de originele zakken aangegeven met het aantal druppels. Als alle 5 de druppels zijn ingekleurd betekent dit dat die chocolade soort zeer vloeibaar is. Hoe minder druppels op de verpakking ingekleurd staan hoe steviger de chocolade druppels zijn en hoe minder snel ze smelten of dus niet smelten.


Bakvaste chocolade ken jij het al?

Bakvaste chocolade is chocolade die bestendig is tegen hoge temperaturen. Doordat bakvaste chocolade niet smelt en vloeibaar wordt blijft de huidige structuur grotendeels behouden. Je hebt bakvaste choclade in druppelvorm, in repen maar ook in chunks (vierkante chocolade stukjes). Meestal is bakvaste chocola in de smaken; witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade verkrijgbaar.

Voordelen van bakvaste chocolade zijn:

 1. Smelten niet volledig, je behoudt dus krokante stukjes chocolade
 2. Heerlijk om een subtiele chocolade bite toe te voegen zonder het hele baksel tot 1 chocolade baksel om te toveren
 3. Lang houdbaar

Bakvaste chocolade gebruiken

Gebruik bakvaste chocolade druppels in het beslag van muffins, cake, taart of als decoratie door ijs en andere koude desserts. De chocolade druppels die bakvast zijn kunnen in de oven iets zachter worden maar als je deze uit de oven haalt worden ze weer harder. Ze zullen tot 220 graden niet smelten. 

Tip: wil je juist wel dat de chocolade druppels vloeibaar worden kies dan voor Callebaut druppels zonder de tekst bakvast in de naam!

Soorten bakvaste chocolade bij Bas Boer Noten

Wij hebben in ons online assortiment verschillende soorten voordelig geprijsde bakvaste chocolade druppels en chunks. Deze zijn allemaal van het merk Callebaut die bekend staat om de zeer hoge kwaliteit chocolade die zij maken.

 1. Bakvaste melk chocolade druppels
 2. Pure chocolade bakvast in druppelvorm
 3. Witte chocolade bakvast in druppelvorm
 4. Melk chocolade chunks (blokjes)
 5. Pure chocolade chunks (blokjes)
 6. Witte chocolade chunks (blokjes)


Reacties (0)

Laat jouw reactie achter