Walnoten vijgen brood maak je zo!

Walnoten vijgen brood maak je zo!

Walnoten vijgen brood maak je zo! 

Walnoten, vijgen en brood. Een unieke smaakcombinatie vinden wij! En met deze pure ingredienten tover je niet alleen een lekker maar ook gezond koolhydraatarm brood in elkaar.

De lekkerste walnoten, vijgenstukjes en je eigen ambacht maken dit straks tot een van je favoriete baksels.

Ingredienten walnoten vijgen brood:

 

Walnoten vijgenbrood recept:

  1. Meng het walnotenmeel, gist, zout, water door elkaar en kneed het tot 1 deeg
  2. Mix nu de walnotenstukjes en de vijgenstukjes door het deeg en kneet tot 1 geheel.
  3. Vorm nu het walnoten vijgen deeg op een plank of bord en zet het onder een kom laat het 10 minuten rusten.
  4. Leg dan het walnotendeeg op een snijplank met wat bloem erop zodat plakken voorkomen wordt en leg er een plastic zak overheen. Laat het deeg nogmaals 30 minuten rusten.
  5. Verwarm de oven goed voor op 250 graden.
  6. Leeg het deeg in een bakvorm naar wens (cakeblik/broodvorm) en bak het walnotenbrood voor 30 minuten in de oven. Let op zet tijdens het brood bakken een bakje met water of ijs in de oven.
  7. Kijk na 30 minuten in de oven of je brood goed is en zet de oven nog even open op een kiertje voor 5 minuten en laat het walnoten vijgen brood in de oven staan.
  8. Afkoelen en smullen maar!