Tapas toast blauwe kaas, peer en amandelen

Tapas toast blauwe kaas, peer en amandelen

Toast met blauwe kaas, peer en krokante amandelen..

Het is weekend, Pasen komt eraan of gewoon geen reden nodig om iets vrolijks en lekkers op tafel te zetten toch?

Deze heerlijke tapas ziet er niet alleen top uit maar is een heerlijke smaak combinatie van hartig, zoet en krokant!


Ingrediënten amandel blauwe kaas tapas

Tip: gebruik gebrande ongezouten amandelen voor een extra krokante bite. Heb je alleen ongebrande amandelen in huis? Rooster ze dan nog even op 160 graden droog in de oven voor 8 - 10 minuten.


Tapas klaarmaken

  1. Leg de toastjes op een bord.
  2. Snijd de blauwe kaas of brie in dunne stukjes en verdeel over de toastjes.
  3. Snijd de helft van een peer in zeer dunne schijfjes/plakjes en leg op elk toastje een schijfje peer.
  4. Hak de gebrande bruine amandelen grof in wat stukjes en strooi over de tapas toastjes heen. 
  5. Strooi wat extra (niet gehakte) amandelen over het bord waarop je de tapas gaat serveren.