100% biologisch
Sesamzaad is er in heel veel verschillende soorten kleuren en maten. Er zijn talloze planten met peultjes waaruit de sesamzaadjes gehaald kunnen worden. En daarmee is gelijk ook het mysterie der sesamzaadjes opgelost. Het enige verschil tussen wit en zwart sesamzaad is dus.....de kleur!
Voornamelijk door chef-koks en voor je eigen bakplezier kan met kleur spelen in je recept net dat beetje meer geven. En dit is dan ook de reden dat mensen vaak of juist wit of juist zwart sesamzaad gebruiken.
En wat kies jij zwart sesamzaad of toch liever wit gepeld sesamzaad?
Sesamzaad is van nature een zaadje dat verschillende voedingsstoffen herbergt. Een van de gezonde aspecten is dat sesamzaad een bron is van 2 belangrijke anti-oxidanten genaamd:
Deze 2 anti-oxidanten gaan vrije radicalen tegen (schadelijke stoffen in ons lichaam) die invloed hebben op een hoge bloeddruk of op de lever. Het zijn natuurlijke anti-oxidanten die je alleen uit natuurlijke voeding kunt halen zoals uit sesamzaadjes.
De gezonde vetzuren in sesamzaad zijn net als bij noten positief voor het verhogen van het goede cholesterol en het verlagen van het slechte cholesterol. Deze vetten zijn lief voor je hart-en bloedvaten.