Carrotcake glutenvrij

70 min
Carrotcake glutenvrij

Heerlijke zelfgemaakte carrot cake, daar kan je van blijven smullen! Deze worteltaart is niet alleen onweerstaanbaar lekker maar ook nog eens glutenvrij!

Carrot cake maken in 5 stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C graden (boven- en onderwarmte)
  2. Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker toe.
  3. Voeg het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, suiker, baking soda, kaneel en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  4. Spatel de stukjes walnoten en wortel door het beslag en verdeel over in een ingevet cakeblik. Strijk glad en strooi naar wens nog extra stukjes walnoten eroverheen.
  5. Bak de worteltaart in 50 – 60 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen

Als de worteltaart klaar is, laat deze even afkoelen buiten de oven. Meng met een garde de poedersuiker met de roomkaas tot een geheel. Je kan het mengsel over de worteltaart heen gieten, en versieren met extra walnoten/amandel schaafsel/ wortel.

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Zoete recepten,