• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 

Amandelen wit

Geblancheerde amandelen

Op voorraad

amandelen-wit-kopen

Witte amandelen geblancheerd

  • Witte geblancheerde amandelen zonder vlies
  • Ongebrande en ongezouten 
  • Ideaal om te verwerken tot amandelspijs, amandelmeel en voor in recepten.
  • Topkwaliteit Spaanse amandelen uit Valencia

Witte amandelen bevatten dezelfde eigenschappen als bruine amandelen. Het verschil tussen deze twee amandelen is dat de witte amandel kort is geblancheerd om het velletje kwijt te raken. Door het blancheerproces is de witte amandel een stuk zachter van structuur en smaak dan de bruine amandelen. De amandelnoot is zo ideaal om te verwerken in gerechten!


Gezonde kenmerken witte amandelen


Amandelen bevatten veel eiwitten

Amandelen bevatten een eiwitpercentage van rond de 20%. Dit maakt de amandel net zo aantrekkelijk als kwark of vlees. Daarentegen bevatten de noten niet de negatieve effecten van de verzadigde vetten in vlees, maar bevat het juist onverzadigde vetten. Elke bewuste eter weet hoe belangrijk het is om voldoende eiwitten binnen te krijgen, omdat deze bijdragen tot groei, herstel en instandhouding van je spieren. 

Amandelen zijn goed voor ons cholesterol

Onverzadigde vetten hebben een positief effect op ons cholesterol. De onverzadigde vetten in noten, en dus ook de amandel, zorgen er namelijk voor dat het goede cholesterol wordt verhoogd en het slechte cholesterol wordt verlaagd. Zowel de hart- en bloedvaten als de spieren hebben dus een voordeel bij amandelen. 

Mineralen in witte amandelen

Hoewel witte amandelen iets minder vitamine E bevatten dan de bruine variant, bevat ook deze noot nog veel kalium, magnesium, fosfor en calcium. Deze mineralen zorgen ervoor dat de werking van de spieren wordt ondersteund en bevordert. Daarnaast is ook ons metabolisme gebaat bij deze voedingsstoffen; zij helpen namelijk energie vrij te maken uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Als je als sporter voor noten wil kiezen, raden wij je aan om voor amandelen te gaan. 

Amandelen en vitamine E

amandelen-wit-kopen

Net zoals bruine amandelen bevatten witte amandelen het anti-oxidant vitamine E. Hoewel ze wel minder van deze vitamine bevatten, blijft de amandel een krachtig middel om in te zetten tegen vrije radicalen. Deze ontstaan al bij een normale stofwisseling, maar ook na intensieve lichamelijke inspanning. Anti-oxidanten zoals in de amandel zorgen ervoor dat deze vrije radicalen geen schade kunnen brengen aan onze gezonde cellen. Dagelijks een handje amandelen kan dit effect al ruimschoots verkleinen. Als u alleen voor de vitamine E voor de amandel kiest, raden wij u aan toch de bruine amandelen te bestellen.

Tips witte amandelen

Doordat de witte amandel wat zachter is dan de bruine noot, is deze perfect om te gebruiken in gerechten.

Tip: probeer als lekker tussendoortje nu ook de bruine amandelen! Deze zijn minder ideaal om te koken, maar om zo te eten zijn extra lekker!

Recepten witte amandelen

Witte amandelen zijn erg lekker om in gerechten te verwerken:


Allergie informatie witte amandelen

Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook pinda's, noten en gluten worden verwerkt.


 

Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie 2470 kJ/ 590 kcal
Eiwitten 21,4g
Koolhydraten 18,6g
waarvan suikers 4,6g
Vezels 9,9g
Vetten 52,5g
verzadigde vetten 4,0g
enkelvoudige onverzadigde vetten 33,4g
meervoudig onverzadigde vetten 12,4g
Mineralen
Zout 0,05g

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
De familie Boer staat altijd klaar voor een praatje. Bel, mail of bezoek ze op de markt.