Bruine rijst biologisch 5 kg

Volkoren

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Biologische bruine rijst 5 kg 

  • 100% biologisch & volkoren
  • Bron van vezels & mineralen
  • Aanwezige kiem en vliesjes om de rijstkorrels zorgen voor extra vezels
  • Ook wel bekend als zilvervliesrijst
  • Grootverpakking rijst 5 kilo zak


Ingrediënten: bruine (lange) rijst*

* biologische oorsprong


Verschillen bruine rijst, zilvervliesrijst en witte rijst

Wat is het verschil tussen bruine rijst, volkoren rijst of zilvervliesrijst? Niks! Met alle 3 de verschillende benamingen bedoelen we dezelfde soort rijst. Natuurlijk heb je de rijstkorrels in ronde korte vorm of in een lange vorm maar bruine rijst is hetzelfde als zilvervliesrijst of volkoren rijst. Dit komt doordat het vliesje wat van nature om de rijstkorrel heen zit een bruinachtige grijze kleur geeft aan de rijstkorrels. Dit vliesje zorgt dat een groot deel van de aanwezige voedingsstoffen zoals vezels aanwezig zijn in de rijstkorrel. Wordt dit vliesje verwijderd zoals het geval is voor witte rijst? Dan zijn er dus minder voedingsstoffen aanwezig.

Wanneer je de meest gezonde rijstsoort wilt kies je dus het beste voor biologische bruine rijst/zilvervliesrijst/volkoren rijst.


Gezonde voedingsstoffen in bruine rijst zijn

  1. Voedingsvezels. De vezels zijn gunstig voor opname en vertering van voedingsstoffen in je darmen en krijg je alleen voldoende binnen wanneer je de juiste porties groente, fruit en volkoren producten binnenkrijgt. 
  2. Langzame koolhydraten. Bruine rijst bevat langzame koolhydraten. Hierdoor wordt de energie langzaam afgegeven aan je lichaam en ervaar je langer meer energie en krijg je minder snel honger. Tip; combineer de langzame koolhydraten uit je volkoren rijst met eiwitten uit vis, vlees of vega en profiteer van een nog langer verzadigd gevoel en energie.


Allergie informatie

Van nature glutenvrij

Beoordelingen