• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Appelkruimeltaart


Appelkruimeltaart

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Gezonde appelkruimeltaart

Ingrediënten (voor een springvorm met een doorsnede van circa 24 cm)

  • 350 gram volkoren speltmeel (+ een beetje extra voor de kruimels)
  • 100 gram amandelmeel
  • 200 gram kokosolie
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 el ongezoete sojamelk (of een andere melkvervanger)
  • 500 gram appels (circa 3 grote of 5 kleine)
  • 1 rijpe banaan
  • 6 à 10 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram gemengde noten
  • snufje zout
  • kaneel
  • koek & speculaaskruiden

Bereidingswijze

1. Bedek een springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Kneed de volgende ingrediënten tot een bal van deeg: spelt- en amandelmeel, kokosolie, sojamelk, palmsuiker, banaan, wijnsteenbakpoeder en een snufje zout. Gebruik hier circa 2/3 van om een mooie bodem met zijkant te maken. De zijkanten kun je het beste stevig aan drukken met je vingers zodat alle randjes op elkaar aan sluiten en je geen rare gaten in je appeltaart krijgt.
3. Snijd de appels in kleine stukjes en meng dit met de rozijnen, noten en maak op smaak met wat kaneel en speculaaskruiden.
4. Verdeel het appelmengsel over de deegbodem.
5. Voeg bij het overgebleven deeg wat extra speltmeel toe totdat het begint te verkruimelen.
6. Strooi de kruimels over de appeltaart en zet de taart voor ongeveer 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Wanneer de taart mooi goudbruin is, moet hij nog ongeveer 20 minuten rijzen en afkoelen in het bakblik anders kan hij gaan kruimelen!