Cacao nibs

100% puur

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Cacao nibs raw & puur

  • 100% puur
  • 0% toevoegingen
  • Tjokvol anti-oxidanten
  • De basis voor het maken van (vegan) chocolade


Ingrediënten: cacao nibs

cacao-nibs-online-kopen

Rauwe cacaonibs worden gemaakt van cacaobonen. Het zijn eigenlijk kleine stukjes cacaoboon. Rauwe cacao nibs zijn onbewerkt, organisch en 100% puur.Omdat de cacao ongeraffineerd is (onbewerkt, zonder suiker en conserveerdmiddelen!) bevat het nog alle voedingsstoffen. Het belangrijkste kenmerk van cacao nibs is dat het een ernorme hoeveelheid aan antioxidanten bevat. Koop nu online rauwe cacaonibs en maak van dit gezonde ingrediënt de lekkerste chocolade gerechten!


Gezonde voedingsstoffen cacao nibs

U kent cacao vast wel als belangrijkste bestanddeel voor chocola. Veel mensen weten niet dat cacao van nature erg gezond is. Het verliest alleen zijn voedingswaarde wanneer deze verhit wordt. Juist om deze reden is rauwe cacao dan ook zo gezond! Rauwe cacao nibs zijn namelijk niet verhit, waardoor zij al de voedingsstoffen nog bevat!

“Chemically speaking, chocolate really is the world's perfect food.” (Michael Levin)

Cacao nibs nr.1 antioxidant

De krachtigste eigenschap van rauwe cacao is de grote hoeveelheid aan antioxidanten. Biologische rauwe cacao bevat namelijk zelfs meer anti-oxidanten dan goji-bessen, blauwe bessen, rode wijn of broccoli! De antioxidanten in cacao zijn polyfenolen, favonoiden en flavonen. Ten eerst beschermen zij ons lichaam tegen vrije radicalen. Dit zijn stofjes die vrijkomen bij onder andere intensieve fysieke inspanning, roken, of andere schadelijke stoffen. Antioxidanten in cacao zorgen ervoor dat deze stoffen geen schade kunnen toebrengen aan onze cellen en celmembramen. Bovendien zorgt het er ook vor dat de negatieve effecten van suikeromzetting in het lichaam wordt vermindert.

Cacao nibs maken je verliefd!

Cacao bevat de stof fenythelalhyne. Dit stofje maakt je lichaam ook aan wanneer je verliefd bent en zorgt voor het fijne verliefde gevoel. Omdat cacao dit stofje ook bevat zorgt cacao er dus voor dat je mentaal dit geluksgevoel ook ervaart!

Cacao nibs zitten vol mineralen

Rauwe biologische cacao nibs staan bekend vanwege hun grote hoeveelheid magnesium. Dit mineraal is onder andere goed voor de spieren, het metabolisme, energiestofwisseling en bij vermoeidheid. Als sporter een aantal kenmerken die erg belangrijk zijn. Tevens is rauwe biologische cacao rijk aan ijzer, zink, koper, chromium en vitamine C. Alhoewel niet alle mineralen als noodzakelijk worden gezien, zijn mineralen verantwoordelijk voor veel processen in het lichaam.

Gebruik cacao nibs

1 a 2 eetlepels cacao nibs per dag toevoegen aan het ontbijt bijvoorbeeld door de muesli, smoothie, of in combinatie met andere superfood.


Recepten cacao nibs


Oorsprong cacao nibs

Peru


Allergie-informatie 

Kan sporen bevatten van NOTEN, PINDA'S.


 

Beoordelingen