Blauwe bessen amandel cheesecake

95 min
Blauwe bessen amandel cheesecake

Op zoek naar een lekker en verantwoord cheesecake recept? Deze romige frisse kwark cheesecake met blauwe bessen en amandelschaafsel is lager in koolhydraten en onweerstaanbaar lekker! 


Blauwe bessen cheesecake brownies maken:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Pak een cake-blik en beleg dit met bakpapier.
  3. Maak van de 125 gr blauwe bessen puree (pulp) en meng dit met het ei en de ahornsiroop door elkaar heen. Meng nu ook de droge producten zoals het kokosmeel, cacaopoeder, chocolade en bakpoeder erdoorheen. Goed mengen!
  4. Giet het browniebeslag nu in het cakeblik en zet voor 35 minuten in de oven (even controleren wellicht een paar minuutjes erbij)
  5. Laat de brownie afkoelen.
  6. De kwarklaag. Doe de agar-agar met een klein scheutje water in een pannetje en breng dit aan de kook. Blijf roeren totdat de agar agar een dikke substantie is. Voeg als laatst de ahornsiroop of agavesiroop toe en meng goed door elkaar heen.
  7. Giet nu de kwarksubstantie over de brownie heen en verspreid over de hele brownie.
  8. Pak nu 1 handje blauwe bessen en kook deze even in een laagje water zacht. Pureer dit en zorg dat je het blauwe bessensap ondereen vergiet opvangt. 
  9. Voeg het blauwe bessensap voorzichtig toe over de kwarklaag en maak het eventueel mooi met het puntje van een mes. Op deze manier kan je de kleur er mooi en decoratief erdoorheen laten lopen. 
  10. Strooi het andere handje blauwe bessen decoratief over de kwarklaag heen.
  11. Eventueel kan je ook nog wat amandelschaafsel als laatste eroverheen strooien voor een extra lekker bite en mooie presentatie.
  12. Zet nu de cheesecake voor minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven
  13. Snijd daarna in mooie vierkante brownie puntjes en voila je cheesecake is klaar!

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Zoete recepten, Gezonde recepten,