Tikka Masala met cashewnoten

25 min
Tikka Masala met cashewnoten

Stap in de wereld van Indiase smaken met ons Tikka Masala recept, compleet met cashewnoten voor een verrukkelijke twist. Deze allergenen-vrije schotel is vrij van gluten, kippenei, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren. En voor degenen die zuivel vermijden, hebben we een plantaardige roomoptie toegevoegd. Als cashewnoten niet jouw ding zijn, kunnen pijnboompitten of pinda's eenvoudig als alternatief dienen. Geniet zonder zorgen van een heerlijke maaltijd die aan al jouw voedingsbehoeften voldoet!

Dit recept is gemaakt door het team van Happy Living Academy! 

  1. Snij de paprika in blokjes, de spitskool in reepjes, de kip in reepjes of stukjes en de ui, knoflook, gember en peper fijn
  2. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook licht aan
  3. Voeg de gember en peper toe en hierna de Garam Masala melange en roer goed door
  4. Voeg de kip toe en bak tot die bijna gaar is
  5. Doe de paprika en tomatenpuree toe en bak dit even mee en voeg hierna de tomatenblokjes en de kookroom toe en roer goed door
  6. Pak een andere pan en roerbak in een scheutje olie de gesneden spitskool ongeveer 5 minuten (of langer als je de spitskool wat minder knapperiger wilt hebben)
  7. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkool-rijst toe en roerbak dit samen
  8. Top af met de cashewnoten en serveer de tikka masala op een bedje van spitskool en bloemkoolrijst.

TIP: Indien je deze maaltijd vegetarisch wilt eten, vervang de kip door 200 gram vegetarische kipstukjes. En gebruik plantaardige kookroom.


Zin in een ander lekker en voedzaam recept? Misschien is deze pompoen salade met feta en walnoten wat voor jou!

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Gezonde recepten,