Kaneel haverpannenkoeken zonder tarwe

15 min
Kaneel haverpannenkoeken zonder tarwe

Stel je voor: het is Koningsdag, de straten zijn versierd in het oranje, en je wordt wakker met een onweerstaanbare geur van verse pannenkoeken die door het huis zweeft. Maar het zijn niet zomaar pannenkoeken - ze hebben een heerlijke smaak van kaneel en bevatten de kracht van erwten proteïne poeder, waardoor ze niet alleen verrukkelijk zijn, maar ook nog eens een stevige dosis eiwitten bevatten. Als kers op de taart, of moeten we zeggen perzik op de pannenkoek, is er een heerlijke oranje perzik topping die elke hap tot een vorstelijke ervaring maakt! Wedden dat jouw Koningsdag niet meer stuk kan?


Dit recept is gemaakt door Selina van Keuken Geluk.


  1. Klop de eieren los samen met de amandelmelk. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng tot één geheel
  2. Verhit in een koekenpan een beetje kokosolie en bak aan beide kanten goudbruin
  3. Maak de topping door de plantaardige kwark boven op de pannenkoek te leggen en het fruit en de noten hierover te verdelen. Voor iedereen die houdt van een beetje extra zoetigheid, kan je er nog wat maple syrup overheen doen!

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Gezonde recepten,