De allerlekkerste oliebollen

1 uur + 50 min
De allerlekkerste oliebollen
Eén van de meest mooie herinneringen die ik heb aan mijn oma is het bakken van oliebollen op kerst en oud & nieuw. Het was een onuitgesproken regel dat wij énkel oliebollen aten op deze twee feestdagen. Je kan je vast voorstellen hoe ENORM ik naar deze periode uitkeek, want oliebollen eten is voor mij echt een puur genieten. 

Met deze heerlijke oliebollenmix van basboernoten beleefde ik deze mooie herinnering even opnieuw.  En het allerbeste? De mix bevat al rozijnen, sinassnippers en citroenstukjes waardoor je het beslag in een mum van tijd gemaakt hebt! Nét zoals oma het liefst had, zodat ze meer tijd met ons kon doorbrengen! 

Dit recept is gemaakt door Selina van Keuken Geluk.Zo maak je dit recept:
  1. Doe de oliebollenmix en het bijgevoegde zakje gist (11  gram) in een grote schaal. Voeg hier 500 ml lauwwarme amandelmelk aan toe mix dit met een handmixer met deeghaken tot een glad beslag (ongeveer 5 minuten).  Voeg halverwege het mixen 2 afgestreken theelepels zout toe.
  2. Het olliebollenbeslag blijft een beetje plakkerig! Dek de schaal af met een vochtige theedoek en laat het rijzen op een warme plaats voor 90 minuten. Je zal zien dat het beslag verdubbeld zal zijn in grootte en enorm luchtig is! 
  3. Verwarm de friteuse op 185 graden. Neem een ijsschep en dompel dit even in de olie voordat je ermee in het beslag gaat. Vul de ijsschep met beslag en doe dit in de friteuse. Herhaal deze stap totdat de friteuse vol zit en bak de oliebollen in 4 minuten gaar. Vergeet niet om ze halverwege even om te draaien als ze dat niet uit zichzelf doen! Laat ze dan even uitlekken in een met keukenpapier beklede schaal. 
  4. Serveer met een beetje poedersuiker. 

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Feestdagen,