Abrikozen zuur

 • Nieuwe oogst 2023!
 • Tópkwaliteit; groot & zacht van stuk
 • Natuurlijke bron van kalium
 • Bron van gezonde mineralen en vezels
 • Herkomst: Zuid-Afrika


Verschil zure abrikozen en andere gedroogde abrikozen

Zure abrikozen verschillen van de gedroogde zoete abrikozen. Zoals de naam al aangeeft smaken de Zuid-Afrikaanse zure abrikozen zuur en fris van smaak in tegenstelling tot de zoete Turkse abrikozen. De zure abrikoos komt uit een ander land, is een ander soort gewas en wordt geteeld op een andere samenstelling grondgebied. Hierdoor bevatten zure abrikozen hele andere voedingseigenschappen dan zoete gedroogde abrikozen. Zo is niet alleen de smaak anders, maar zijn de zure abrikozen bekend om de grote hoeveelheid kalium die ze bevatten.

Gezonde kenmerken zure Abrikozen

Abrikozen en de bloeddruk

Doordat de grond waar de zure abrikozen groeien van nature zeer rijk is aan kalium, zitten de vruchten vol met dit mineraal. Veel mensen gebruiken de abrikozen dan ook om meer kalium binnen te krijgen. Kalium is namelijk goed voor de instandhouding van een normale bloeddruk. Het zorgt ervoor dat het bloeddruk verhogende effect van natrium wordt tegengewerkt. 

Langdurig vol met abrikozen

Naast het hoge kalium gehalte zijn ook deze gedroogde abrikozen net als de zoete abrikozen rijk aan vezels, beta-caroteen en mineralen als fosfor en magnesium. Fosfor en magnesium ondersteunen het metabolisme. De vezels in zure abrikozen stimuleren de darmwerking en zorgen voor een langdurig vol gevoel. Vezels zijn nodig voor onze darmen, omdat zij de darmwerking stimuleren. De vezels zorgen voor een langdurig vol gevoel, omdat zij de darminhoud meer volume geven. Zo zorgen abrikozen er dus voor dat we langer een vol gevoel hebben en dat we minder snel neigen naar 'slechte' tussendoortjes. 


Tips: zo gebruik je zure abrikozen het best

Zure abrikozen kunnen meteen worden gegeten. Je kunt de zure abrikozen ook laten wellen zodat ze nóg zachter worden. Zo worden de zure abrikozen echt zacht en sappig en kunnen de voedingsstoffen makkelijker worden opgenomen. Om optimaal het natuurlijke mineraal kalium uit de zure abrikozen in je lichaam op te laten nemen raden wij aan 3 tot 5 zure abrikozen een nachtje in het water te laten wellen en deze de volgende morgen voor het ontbijt op een nuchtere maag te eten. Ook het water waar in de zure abrikozen hebben gestaan kunt u gerust innemen omdat hier nog een licht fris zure smaak aanzit en een deel van de voedingseigenschappen heeft opgenomen. Op deze manier haalt u het meeste gezondheidsvoordeel eruit doordat u zo maximale opname van het mineraal kalium binnenkrijgt. 

Tip: Als u liever van zoet houdt, probeer dan eens ook onze ongezwavelde abrikozen. Heerlijk zoet van smaak, en volledig puur. 

Oorsprong zure abrikozen

Onze zure abrikozen komen uit Zuid-Afrika. Doordat zij een andere ondergrond hebben, bevatten zij meer kalium dan de zoete versie. De smaak is ook een stuk zuurder dan de reguliere zoete abrikoos. 

Allergie informatie  

Verpakt in een bedrijf waar ook PINDAS, NOTEN, GLUTEN worden verwerkt.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
 • Energie 784 kJ / 185 kcal
 • Eiwitten 4,1g
 • Koolhydraten 39,8g
 • waarvan suikers 38,8g
 • Vezels 3,7g
 • Vetten 0,2g
 • verzadigde vetten 0,1g
Mineralen
 • Zout 0,11g
Beoordelingen