Kokosrasp

Fijn & puur

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Gemalen kokosrasp

  • 100% puur
  • Fijngemalen kokos
  • 0% toevoegingen 
  • Ideaal om te gebruiken als topping over gezonde cake, gebak of een smoothie


Hoe wordt kokosrasp gemaakt?

Kokosrasp of gemalen kokos is afkomstig van kokosnoten waarvan het vruchtvlees gedroogd wordt. Hierna wordt de gedroogde kokos gemalen tot de fijne kokosrasp.


Gezonde vetten

Kokos bevat twee voedingseigenschappen die erg gezond voor ons zijn. Ten eerste bevat kokos de vetten laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur die een heilzame werking op ons lichaam hebben. Hoewel dit verzadigde vetten zijn, is het vet dat snel wordt afgebroken door de lever en antivirale, antibacterïele en antischimmeleigenschappen bevat. Bovendien zorgt het vet ervoor dat het goede cholesterol verhoogt. Vetten zijn voor sporters belangrijk omdat zij invloed hebben op vele functies in het lichaam. De hormoonhuishouding, spieropbouw, hersenfunctie en de spijsvertering worden bijvoorbeeld beïnvloed door vetten. Voor sporters is het belangrijk genoeg vetten binnen te krijgen, ook al is het niet de voornaamste energiebron tijdens het sporten.   

Vezelrijk

Ten tweede is kokos vezelrijk. Vezels zijn belangrijk voor ons omdat zij de darmwerking stimuleren. Vezels worden niet opgenomen door de dunne darm en komen in volledige vorm in onze dikke darm terecht. De goede bacteriën in onze dikke darm voeden zich met deze vezels wat ervoor zorgt dat onze darmwerking wordt gestimuleerd. Ook is het voor sporters erg belangrijk om genoeg vezels binnen te krijgen. Voor hen die vaak en graag sporten kunnen de darmen soms gevoelig zijn. Ook voor de meer intensieve sporter die vaak met een dieet bezig is kunnen buikklachten ontstaan. Bestel dus online uw gemalen kokos bij Bas Boer Noten.

Tip:

Strooi gemalen kokos over zoete gerechten of verwerk ze in heerlijke recepten en desserts. Lekker om bijvoorbeeld door de yoghurt te doen of te gebruiken in suikervrije recepten. 

Tip: probeer nu ook de biologische kokossnippers!

Oorsprong

Indonesië

Allergie informatie

Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook noten, pinda's en gluten worden verwerkt. 

Beoordelingen