Maanzaad
- 100% natuurlijk blauw maanzaad
- 20 gram eiwitten per 100gr maanzaad
- Gezonde onverzadigde vetten
Maanzaad achtergrond
Maandzaad is het blauw grijze zaad van de papaver. Het zaad wordt veel gebruikt in of op broden en crackers en in de Indiase keuken als naturlijk ingredient om soepen en sauzen te binden.
Maanzaad gezond
Maanzaad is gezond en lekker. Het heeft een licht nootachtige smaak.
De gezonde voordelen van maanzaad zijn:
- Het bevat meerendeels onverzadigde olien/vetten die goed zijn voor hart-en bloedvaten en van het soort vet zijn die een gunstig effect hebben op het cholesterol.
- Het is een zaad die voorziet in een deel van je eiwitten. Zo een 20gr per 100 gr maanzaadjes!
- Maanzaad bevat diverse mineralen waaronder kalium, jodium, ijzer en ook nog calcium. Mineralen hebben een belangrijke functie bij het ondersteunen van normaal werkende lichaamsfuncties.
Maanzaad gebruiken
Gebruik maanzaad naar smaak/behoefte in recepten zoals brood, crackers, saladed, sauzen of hartige quiches. Als je het als bindmiddel wilt gebruiken dient het maanzaad eerst gemalen te worden.