Hennepzaad

Puur & gepeld

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Hennepzaad


 • 100% puur hennepzaad
 • hennepzaad is van nature glutenvrij
 • Vol gezonde vetten, aminozuren en essentiele eiwitten!

Wat is hennepzaad?

Hennepzaad komt van de hennep plant, maar bevat geen werkzame psychoactieve stoffen (in tegenstelling tot marihuana). De hennepplant kan een medicinale plant genoemd worden door zijn sterke eigenschappen. Hennepzaad is vooral krachtig vanwege de hoge kwaliteit eiwitten en aminozuren. Daarnaast bevatten deze zaden ook nog eens veel eiwitten, mineralen en vezels. Een perfecte aanvulling voor het binnenkrijgen van een dosis gezonde voedingsstoffen!

Gezonde kenmerken van hennepzaad

Hennepzaad gezond door aminozuren

Hennepzaad bevat van nature plantaardige eiwitten. Deze eiwitten bestaan weer uit verschillende aminozuren. Er zijn in totaal 10 essentiele aminozuren, waarvan 8 aminozuren niet zelf door het menselijk lichaam aangemaakt kunnen worden en de overige 2 aminozuren aangevuld moeten worden met de juiste voeding. Doordat hennepzaden juist alle 8 essentiële aminozuren bevat, die wij zelf niet kunnen aanmaken, is hennepzaad een super gezond en natuurlijk product.

Daarbij komt dat deze essentiele aminozuren in de hennepzaden ook nog eens heel gemakkelijk kunnen worden verteerd in ons lichaam en hierdoor snel kunnen worden opgenomen. Wel 24% van de voedingswaarde van hennep zaden bestaat uit eiwittenBestel hier online uw biologische hennepzaad bij Sportsnuts.

Hennepzaad gezond door globulaire eiwitten

Bewezen is dat 65% van de eiwitten uit hennep zaden globulaire eiwitten zijn. Globulaire eiwitten zijn flexibel en gemakkelijk te verteren eiwitten. Dit is een hoog eiwitkwaliteit dat veel lijkt op ons lichaamseigen eiwitten en is daarom heel goed opneembaar door ons lichaam. Doordat de globulaire eiwitten flexibel zijn kunnen ze verder en dieper in het lichaam worden opgenomen.

Elke sporter weet hoe belangrijk eiwitten zijn voor het lichaam, en voornamelijk voor spieropbouw en -herstel. Juist omdat hennepzaad deze perfect opneembare eiwitten bevat is het voor elke sporter een goede aanvulling aan het dagelijkse voedingspatroon. Deze soort eiwitten wordt bijvoorbeeld ook gebruikt als er antilichamen aangemaakt moeten worden zodra er een virus binnendringt. Hennepzaad draagt dus bij aan een gezond immuunsysteem!

Vitaminen en mineralen in hennepzaad

Hennepzaad bevat gamma-linoleenzuur. Door de aanwezige vitamine C, vitamine B3 en vitamine B6 wordt dit vetzuur omgezet in het lichaam naar hormoonachtige stoffen. Dit hormoonachtige stofje draagt bij tot een normaal cholesterolgehalte en heeft een gunstig effect op de bloedvaten en bloeddruk. Hennepzaad bevat daarnaast ook veel gezonde mineralen en vitaminen zoals Fosfor, Calcium, Kalium, Silica, Magnesium, Zink, Vitamine E, C, B1, B2, B3, B6.

Gebruik hennepzaad

Hennepzaad is makkelijk in gebruik. Even toevoegen aan een smoothie, kwark, yoghurt. Het kan allemaal. 1 a 2 eetlepels is wat wij meestal adviseren tenzij u geen vlees eet en verder weinig andere gezonde vetten binnen krijgt.
Hennepzaad is ook heerlijk om heel kort even droog te roosteren en dan over een warm gerecht of een lekkere salade uit te strooien.

Tip: probeer nu ook eens  chiazaad of lijnzaad!

Oorsprong hennepzaad

Canada

Allergie informatie hennepzaad

Van nature glutenvrij*
Verpakt in een bedrijf waar ook noten, pinda's en gluten* worden verwerkt. 

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
 • Energie 1532 kJ / 370 kcal
 • Eiwitten 21,2g
 • Koolhydraten 0,5g
 • Vezels 35,1g
 • waarvan suikers 0,0g
 • Vetten 31,7g
 • verzadigde vetten 1,5g
Mineralen
 • Zout 0,01g
Beoordelingen