Pindakaas puur

100% pinda's

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Pindakaas

  • 100% pure Bas Boer pindakaas 
  • 100% lekker, 0% onzin
  • Intens & krachtige pinda smaak
  • Zonder toevoeging van zout, suiker of andere rommel
  • Verpakt in recyclebare glazen potten 


Ingrediënten: PINDA'S, pinda olie(arachide-olie).

Gezonde pindakaas

Pinda's zijn gezonde peulvruchten en heerlijk als ze vermalen zijn tot een lekkere pindakaas!

Omdat wij als notenspecialist alleen de beste kwaliteit noten en pinda's willen gebruiken, is een a-kwaliteit pinda de eerste basis voor een écht smaakvolle pindakaas. Door te kiezen voor een kwaliteitsproduct en het maken van de pindakaas altijd zelf in ons eigen proces te doen weten we dat de lekkerste pindakaas tot stand komt. Hierdoor zijn toevoegingen als zout, suiker, e-nummers niet nodig! Onze pindakaas is dan ook 100% pindakaas en 0% onzin!  

3x redenen waarom onze pindakaas puur zo lekker is

  1. Wij verwerken alleen de a-kwaliteit pinda's met vlies. Deze hebben  van nature meer smaak dan vaak gebruikte split pinda's, Argentijnse pinda's of Chinese pinda's. Door hier al te kiezen voor een betere grondstof krijg je een beter pindakaas product!
  2. Wij branden de pinda's vers in onze eigen ovens in pure pinda-olie. Hierdoor komt er meer smaak na het branden naar voren dan wanneer deze enkel met lucht en zonnebloemolie worden geroosterd. Dit verhit de pinda's meestal niet lang genoeg waardoor de pinda's vaak rauwer zijn en niet de volledige smaak naar buiten kan komen. Juist lang genoeg branden zorgt voor een authentieke en intense pindakaas.
  3. De tijd geven, net als met koken alles wat je de tijd geeft komt er net even wat lekkerder uit. Dit doen wij dus ook na het branden zonder foefjes en kunstmatige trucjes. Hierdoor blijft de heerlijke smaak in de pinda's behouden wat de pindakaas weer ten goede komt.
  4. We voegen verder niks toe, zo proef je zelf hoe lekker de bas boer noten pindakaas is


Hoe maken wij onze pindakaas

De pinda's worden iedere dag vers gebrand in 100% zuivere pinda-olie. Doordat pinda-olie zorgt voor een heerlijke smaak en vooral ook nasmaak zorgen we dat we uitsluitend hierin branden. Deze 100% pinda olie ken je misschien ook wel als arachide-olie en filteren en vervangen wij dagelijks.

Nadat de pinda's natuurlijk zijn afgekoeld, wij maken bewust geen gebruik van het kunstmatig koelen omdat dit zorgt voor een vlakkere en mindere pinda smaak zijn ze klaar voor de pindakaas productie.

De gebrande vliespinda's worden nu door een soort grote cutter op een vast programma enkele minuten gemalen en gedraaid tot een grote pindakaas massa. Hierna wordt de pindakaas beoordeeld waarna het vervolgens wordt afgevuld in de verpakking, worden de doppen er automatisch op gedrukt en worden de potjes voorzien van het etiket.

En vanaf hier kan jij heerlijk genieten van onze zelfgemaakte 100% pindakaas zonder toevoegingen. 


Pindakaas bewaren

Pindakaas bewaar je buiten de koelkast en is lang houdbaar mits je het na gebruik afsluit. Bij voorkeur niet bewaren in zonlicht maar in een keukenlade of keukenkastje. Van nature kan er een olielaagje bovenin ontstaan. Dit is een natuurlijk proces. Even door roeren en je kan weer heerlijk je boterham of cracker belegen met pindakaas. 


Allergie informatie

Bevat PINDA'S, PINDA olie.

Kan mogelijk sporen bevatten van andere NOTEN.

Bevat mogelijk sporen van andere NOTEN

Beoordelingen