Geroosterd & gezouten
Ingrediënten: geroosterde PISTACHENOTEN, zout.
Wat is nu eigenlijk anders aan geroosterde pistachenoten? Droog geroosterd, het woord zegt het al betekent dat ze in de oven worden geroosterd zonder dat er olie of vet aan te pas komt.
Bij gebrande pistachenoten bedoelen wij: gebrand in olie (pinda-olie). Hierdoor zijn de pistachenoten 'errug' lekker maar ook iets vetter.
Geroosterde pistachenoten zijn dus minder vet en hebben minder kcal dan gebrande pistachenoten. Hierdoor zouden we kunnen zeggen dat het een gezonder alternatief is. Daarnaast is het wel een heerlijke verwennerij. Door het roosteren komt namelijk goed de pistache smaak naar voren en is de pistache lekker knapperig.
Het aller gezondste kiezen? Dan is het altijd het beste om te kiezen voor ongebrande pistachenoten zoals deze. Doordat deze niet verhit zijn, gaan geen van de aanwezige voedingsstoffen verloren. Maar let op: de smaak en textuur is zachter en wordt beschreven als minder lekker dan vers geroosterde pistache of gebrande pistachenoten. Het is dus een keuze. Wil je gewoon lekker knabbelen? Dan kies je het beste voor geroosterde of gebrande pistachenootjes!
Enjoy!
Allergenen:
Bevat NOTEN. Kan sporen bevatten van GLUTEN, PINDA'S en SESAM.