Biologische hazelnoten zonder vlies

  • 100% biologisch gecertificeerde hazelnoten
  • Natuurlijk lekker
  • Zonder vliesje

Biologische hazelnoten gezond en lekker

Hoe ontstaan witte hazelnoten?

Witte biologische hazelnoten zijn de hazelnoot zoals we deze kennen maar dan zonder het bruine vlies. Nadat de hazelnoten geoogst worden worden ze kort in een warme luchtoven gelegd waardoor het bruine vlies harder van structuur wordt. Dit gebeurd slechts enkele minuten omdat het bruine vlies van de hazelnoten heel dun is. Zodra dit is gedaan worden de hazelnoten door middel van een wrijftechniek met droge doeken tegen elkaar gewreven waarna de bruine vliesjes eraf worden gescrubd. Dit korte proces zorgt er ook voor dat witte hazelnoten zo lekker krokant zijn van textuur en de smaak nog iets beter naar voren komt.

Waarom biologische hazelnoten gezond zijn

Biologische hazelnoten zijn gezond door de aanwezige voedingsstoffen van:

  • Gezonde vetten, die goed zijn voor hart-en bloedvaten en gunstig voor het op peil houden van het goede cholesterol.
  • Hazelnoten zijn een natuurlijke bron van mineralen die het lichaam nodig heeft zoals: ijzer, mangaan en fosfor.
  • Licht verteerbare noot

 

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 2633 kJ / 629 kcal
  • Eiwitten 13,7g
  • Koolhydraten 17,0g
  • waarvan suikers 3,5g
  • Vezels 11,0g
  • Vetten 61,2g
  • verzadigde vetten 4,7g
  • enkelvoudige onverzadigde vetten 48,2g
  • meervoudig onverzadigde vetten 5,6g
Mineralen
  • Zout 0,00g
Beoordelingen