Quinoa

Puur & gezond

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Quinoa 


 • Essentiele aminozuren
 • langzame koolhydraten
 • Ideale vervanger van rijst of pasta

Oorsprong: 100% puur quinoazaad uit Zuid-Amerika


Achtergrond quinoa zaden

Quinoa is de laatste jaren in populariteit gestegen. Wat sport-en gezondheidsliefhebbers is dat zeer terecht!
 Quinoa lijkt op het eerste gezicht een graan. Het is echter afkomstig van een plant en wordt daarom een pseudo-graan genoemd.
Quinoa is een perfecte eiwitrijke vervanger voor rijst.


Gezonde kenmerken quinoa zaden

Quinoa vol met eiwitten en aminozuren

Quinoa bestaat voor 15% uit eiwitten. Daarnaast bevat het pseudo-graan ook aminozuren. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren, waardoor quinoa ons optimaal voedt. Wij hebben namelijk eiwitten nodig voor bouwstoffen, enzymfuncties en afweerstoffen. Twee belangrijke aminozuren die aanwezig zijn in quinoa zijn lysine en cystine. Deze twee aminozuren kunnen we niet zelf aanmaken en moeten we dus via voedingsmiddelen binnen krijgen. Lysine is nodig bij het verhogen van de weerstand voor schadelijke invloeden van buitenaf die je lichaam binnen komen. Daarbij is lysine een essentieel aminozuur wat nodig is bij het herstel van cellen en weefsel, dus ook bij spierpijn en na  intensieve inspanning nodig bij de opbouw van spiermassa. Cystine is tevens belangrijk en zorgt daarbij voor gezond haar en groei en vorming van nagels.

Vitaminen en mineralen in quinoa

Quinoa is daarnaast ook nog eens rijk aan B vitaminen en aan ijzer, magnesium, kalium en fosfor. Met deze vitaminen en mineralen is quinoa een perfecte aanvulling en ondersteuning voor onze stofwisseling. Alle B-vitaminen, ijzer, magnesium en fosfor zijn belangrijk voor het metabolisme. Als sporter wil je dat je metabolisme zo optimaal mogelijk werkt. 


Verzadigd gevoel van quinoa

Door de complete samenstelling van quinoa zal je merken dat het een product is wat goed verzadigd en waar je dus ook profijt van kunt hebben als je oplet op je calorie en koolhydraat inname tijdens het afvallen. Je zal snel merken dat je van quinoa minder hoeft te eten om verzadigd te zijn, dit alles door de combinatie van complexe koolhydraten en de aanwezige eiwitten.

Tips voor quinoa

Quinoa is een ideale vervanger voor rijst of couscous. Zo breng je meer complete voedingsstoffen in de maaltijd, zonder veel veranderingen aan te brengen. Het is ook lekker om een ontbijtpap van quinoa te maken of in een koude salade. 

Tip: probeer nu ook eens de gemengde quinoa tricolore.

Allergie informatie

Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook gluten, pinda's en noten worden verwerkt. 

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
 • Energie 1585 kJ / 379 kcal
 • Eiwitten 13,6g
 • Koolhydraten 65,0g
 • Vezels 5,0g
 • waarvan suikers 5,0g
 • Vetten 4,0g
 • verzadigde vetten 1,0g
Mineralen
 • Zout 0,08g
Beoordelingen