• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Groentesalade met pistache


Groentesalade met pistache

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Groentesalade met pistachenoten

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 krop sla naar keuze
  • 100 gram rauwe pistachenoten (pijnboompitten/pecannoten
  • 1 avocado
  • 1/2 gele paprika
  • 5 cherrytomaatjes
  • 100g voorgekookte kikkererwten
  • Komkommer
  • Rode ui
  • Olijfolie
  • Balsamico
  • Zout en snufje peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer, tomaatjes, paprika en ui in stukjes.
  2. Snijd de sla en doe deze samen met bovenstaande ingrediënten in een kom. 
  3. Verwarm de kikkererwten in een pan.
  4. Verwarm een koekenpan zonder olie en wacht tot deze goed warm is. Bak de pistachenoten even een paar minuten in de koekenpan totdat deze bruin van kleur zijn. Opletten, want ze mogen niet zwart worden!
  5. Meng nu voorzichtig wat olijfolie door de salade in de kom en roer de salade lekker door. Nu een klein beetje zout en peper en dan even besprenkelen met wat balsamico azijn.
  6. Verdeel deze simpele salade nu over twee borden. Snijd de avocado nu in horizontale stukken en meng deze met de rest van de salade. 
  7. Zodra de pistachenoten en de kikkererwten klaar zijn strooi je deze nog over de salade heen.
  8. Tot slot kun je wat parmezaanse kaas of geitenkaas over het de salade heen strooien.