Creme honing Hollandse

100% puur

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Hollandse crème honing

  • 100% puur
  • 0% toevoegingen
  • Uit de Nederlandse natuur
  • Vrij van bestrijdingsmiddelen
  • Zacht & smeerbaar


Ingrediënten: cremehoning. 

Merk: Bijenbaas


Creme honing van Nederlandse bodem

Bijenbaas is het merk van deze zoete en zachte cremehoning. Bijenbaas maakt uitsluitend van natuurgebieden die volledig vrij zijn van bestrijdingsmiddelen en ver afgezonderd zijn van bespoten gewassen. Door de bijen op natuurlijke wijze hun gang te laten gaan hebben zij een natuurlijk lekkere honing vrij van chemische middelen en houden ze de natuur en de bijen op duurzame manier intact.

Doordat Bijenbaas voor elke verkochte pot honing een vierkante meter natuurgebied terug werft zorgen ze dat de bijen op natuurlijke wijze kunnen blijven leven. Dit doen ze zonder de bijen te storen en de uiteindelijk honing en crème honing niet te vermengen, te verhitten. Afhankelijk van het moment van de bloei van de bloemen en het winnen van de honing en de natuurlijke samenstelling van fructose en glucose die in de honing aanwezig is, kan elk potje natuurlijke honing in kleur verschillen en sneller of minder snel kristalliseren.


Verschil creme honing en vloeibare honing

Wist je dat elke crèmehoning eerst begint als vloeibare heldere honing? De natuurlijke verhouding van glucose en fructose in de honing zorgt ervoor dat het sneller of minder snel kristalliseert. Zo heb je bepaalde bloemensoorten zoals acacia en dus ook acacia honing waarvan de natuurlijke suikers minder snel kristalliseren en de honing dus langer vloeibaar blijft. Echter is koolzaadhoning een soort die juist sneller kristalliseert en dus zeer geschikt is om te gebruiken voor creme honing.

Creme honing is eerst  vloeibare honing die afkomstig is van een soort die met behulp van gecontroleerd kristalliseren en landurig roeren een smaakvolle zeer goed smeerbare crème honing wordt. Omdat de crème honing wat dikker is van structuur maar wel zacht is crème honing heel lekker als beleg of stroop op pannenkoeken. 


  • Op zoek naar Hollandse duurzame vloeibare honing voor in de thee? Probeer dan ook eens deze  van Bijenbaas!

 

Beoordelingen