Gezonde tiramisu

4 uur + 55 min
Gezonde tiramisu

Ontdek de verrukkelijke variant op een authentieke klassieker: een gezonde tiramisu die zelfs de meest onervaren chefkok moeiteloos op tafel kan toveren met slechts een paar eenvoudige stappen! Geniet van de smaakvolle innovatie en ontdek hoe gemakkelijk het is om een heerlijke twist aan deze favoriete klassieker te geven.


Vegan | Lactosevrij | Glutenvrij

Dit recept is gemaakt door Selina van Keuken Geluk.

Zo maak je dit recept:
  1. Maak de cake door alle ingrediënten van de bodem te mengen tot een glad beslag. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakvorm. (ik gebruikte een bakvorm van 22 x 17)
  2. Bak voor 40 minuten op 175 graden en laat nadien volledig afkoelen. Snijd de cake 2 keer door zodat er 3 lagen ontstaan.
  3. Maak de vulling door de kwark, roomkaas, maple syrup en maïzena op te kloppen met een handmixer tot er een luchtige massa ontstaat.
  4. Leg de onderste cakelaag in de ovenschaal en giet hierover 1/3e van de koffie. Dit bestrijk je met 1/3e van de vulling. Leg hier de tweede cakelaag op, giet er weer koffie erover en bestrijk opnieuw met 1/3e van de vulling. Herhaal deze stap met de 3e laag en zet dan minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Voordat je gaat serveren kan je wat toefjes maken van (plantaardige) slagroom op de bovenkant en bestuiven met cacaopoeder.

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Feestdagen,