Zo maak je dit recept:
- Maak de cake door alle ingrediënten van de bodem te mengen tot een glad beslag. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakvorm. (ik gebruikte een bakvorm van 22 x 17)
- Bak voor 40 minuten op 175 graden en laat nadien volledig afkoelen. Snijd de cake 2 keer door zodat er 3 lagen ontstaan.
- Maak de vulling door de kwark, roomkaas, maple syrup en maïzena op te kloppen met een handmixer tot er een luchtige massa ontstaat.
- Leg de onderste cakelaag in de ovenschaal en giet hierover 1/3e van de koffie. Dit bestrijk je met 1/3e van de vulling. Leg hier de tweede cakelaag op, giet er weer koffie erover en bestrijk opnieuw met 1/3e van de vulling. Herhaal deze stap met de 3e laag en zet dan minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Voordat je gaat serveren kan je wat toefjes maken van (plantaardige) slagroom op de bovenkant en bestuiven met cacaopoeder.
Laat jouw reactie achter