• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Gezonde speltcrackers


Gezonde speltcrackers

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Gezonde speltcrackers met salade pitten en zaden

Als gezond tussendoortje tussen het ontbijt en de lunch in moet je natuurlijk iets eten. Voor iedereen die de rijstewafels even beu is hebben wij dit heerlijke recept voor zelfgemaakte speltcrackers met een knapperige twist van de pompoenpitten, pijnboompitten en zonnebloempitten uit onze salademix. Beleg de speltcracker met eiwitrijk beleg en geniet van je heerlijke tussendoortje.

Ingredienten speltcrackers 

  • 225 gr speltmeel
  • 90  gr salademix plus 30 gr salademix voor eroverheen
  • 2    eetlepels olijfolie
  • 160 ml water
  • Snufje zout ( of grof zeezout bovenop )

Klaarmaken van de salade speltcrackers 

  1. Salademix fijn malen of hakken… de 30 gr salademix voor bovenop apart houden

  2. Meng het speltmeel met de fijngemalen salademix en voeg het zout, de olijfolie en het water toe. Mengen en kneden tot het een soepel deeg wordt.

  3. Verwarm nu de oven voor op 240 graden. Maak van het deeg een bal en rol dit tussen twee stukken bakpapier uit tot een dunne plak. Maak  het deeg aan de bovenkant een klein beetje vochtig met water en garneer de overgebleven salademix over de plak deeg heen. Snijd nu alvast voorzichtig met een mes de grote plak deeg in de gewenste cracker vorm.

  4. Zet de speltcrackers nu 5 minuten op de bakplaat in de oven op 240 graden, na deze 5 minuten temperatuur lager zetten van de oven op 200 graden en 10/15 minuten doorbakken.

  5. Laat de speltcrackers nu op de bakplaat afkoelen en hard worden. Er kunnen allerlei spelt varianten gemaakt worden b.v. met geraspte kaas boven op of een zoete versie met rozijnen e.d.

  6. Geniet van je zelfgemaakte speltcrackers!