• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Gezonde pizza glutenvrij


Gezonde pizza glutenvrij

Deel dit recept

Gezonde bloemkool pizza, glutenvrij

Een heerlijke glutenvrije pizza die ook nog eens koolhydraatarm is en vooral ook heel lekker smaakt? Dan staat deze pizza vast en zeker heel snel op jouw top 3 favoriete gerechten lijstje!

Ingrediënten voor 1 medium eenpersoons pizza cavolfiore

voor de pizzabodem

  • 1/2 van een kleine bloemkool
  • 1 ei
  • 2 el amandelmeel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder 
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje zeezout

Als topping kun je alles gebruiken wat de keukenkastjes te bieden hebben, denk bijvoorbeeld aan groente, vlees/vis, kaas enzovoorts.

voor de pizza topping zoals op onze foto

  • 100 gram biologische tomatenpuree
  • 20 gram geitenkaas
  • 75 gram sardientjes (uit eigen nat)
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder 
  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en spoel deze onder de kraan schoon. Zorg ervoor dat je de bloemkoolroosjes daarna zo droog mogelijk dept.
  2. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en vermaal ze totdat ze de grootte van rijstkorrels hebben. 
  3. Doe de bloemkoolmix in een magnetronbestendige kom en verwarm gedurende 8 minuten op vol vermogen in de magnetron.
  4. Wanneer de bloemkool klaar is, doe je het mengsel in een keukendoek en druk je het vocht eruit. 
  5. Doe het mengsel weer terug in de kom en meng hierdoor heen het ei, meel en de kruiden voor de bodem. Meng het geheel goed door. ! het deeg voelt vochtiger en plakkeriger aan dan het pizzadeeg dat je gewend bent, maar wees gerust het zal straks geen raar pizzaprutje worden. 
  6. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Verdeel het mengsel over de bakplaat en zorg ervoor dat de bodem niet te dik wordt, des te knapperiger je de pizza wil, des te dunner de bodem moet zijn. 
  7. Bak de pizza voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Wanneer de 15 minuten om zijn, bekleed je de pizzabodem met je favoriete toppings en zet je de pizza vervolgens nog 15 minuten in de oven. 
  9. Snijd de pizza in mooie pizzapunten met een roller (of met je cowboyboots). 
  10. Bon appetit!